News Ticker

Welke bekende nieuwslezer mist het nieuws presenteren niet?

roelofhemmen

Het nieuws presenteren is een mooie baan denken velen. Waarschijnlijk is dat ook zo, maar er zijn ook nieuwslezers, die na jaren het nieuws gepresenteerd te hebben hun vak niet missen.

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen is zo’n nieuws presentator en hij mist het RTL Nieuws absoluut niet. Zijn rol in de luwte bij BNR Nieuwsradio bevalt hem uitstekend. Dat vertelt de presentator in een bekend weekblad. Hemmen stopte afgelopen mei na maar liefst 23 jaar bij het RTL Nieuws, omdat RTL hem niet de kans gaf om naast het nieuwslezen de diepte in te gaan met documentaires. “Ik heb de tv nog geen seconde gemist. Echt niet. Het RTL Nieuws is een deel van mijn leven, maar ik was er klaar mee. Die dagelijkse repetities. Het was genoeg.“

Toch bestaat er altijd nog wel de wens bij Hemmen om ooit de diepte in te gaan op televisie. “Mijn droom is om een aantal mooie documentaires te maken, gerelateerd aan nieuws en actualiteit. Dan kun je wat dieper op de materie in gaan.”

Rick Nieman

Hemmen was jarenlang een van de bekendste nieuwslezers van ons land, al heeft hij bij RTL wel altijd in de schaduw gestaan van Rick Nieman.

Dat vond Hemmen wel jammer, maar hij begreep het ook, zei hij eerder. “Rick leidde ook de politieke debatten. Dat was ‘n rol die mij ook prima paste. Maar Rick was ook heel goed en hij was absoluut meneer RTL Nieuws.”

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1