News Ticker

Weer films vanavond op de buis tijdens Tweede Kerstdag

michiel

Hebt u vanavond niets te doen, ondanks dat het Tweede Kerstdag is? Uw televisie brengt vermaak in de vorm van diverse films, want de NPO 1 zendt vanavond weer een filmpremière uit: die van Michiel de Ruyter. Deze Nederlandse epische, historische avonturenfilm uit 2015 vertelt het verhaal van zeeheld Michiel de Ruyter. Dat heeft Avrotros laten weten. Niet alleen NPO 1, maar ook RTL 4 brengt vanavond een filmpremière. Dat station komt met The Hundred-Foot Journey, mede geproduceerd door tv-legende Oprah Winfrey.

Michiel de Ruyter begint direct na het Achtuurjournaal op NPO 1. Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair.

Video

Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

The Hundred-Foot Journey laat zien hoe de familie Kadam verhuist van India naar een pittoresk plaatsje in Zuid-Frankrijk. Het gezin wil daar een Indiaas restaurant openen, maar stuit direct op veel weerstand. Madame Mallory, de kille eigenaresse van een Frans sterrenrestaurant, protesteert hevig tegen de opening. Daardoor ontstaat er een flinke vete tussen de twee zaken.

Video

De enige die de botsende culturen nader tot elkaar kan brengen, is zoon Hassan Kadam. Naast een grote passie voor haute cuisine heeft hij namelijk een oogje op Madame Mallory’s souschef. Zal het Hassan lukken om de hoog opgelopen gemoederen te bedaren?

SBS 6, door de bank genomen de derde zender van het land, brengt op prime time The Santa Clause 3 op de buis. De eerste twee delen waren te zien op Eerste Kerstdag.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: hans s via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1