News Ticker

Wat is het vieste plekje in het vliegtuig?

cockpit

Het is niet de doorspoelknop van de wc, niet de veiligheidsgordel en ook niet de stoelleuning. Microbiologen namen staaltjes in verschillende vliegtuigen om te ontdekken wat het vieste plekje is. 

Want de vieste plek is, tromgeroffel… het uitklaptafeltje voor je neus. Mensen eten er van, drinken er van en sommigen doen er zelfs een dutje op. Je kunt dus wel nagaan dat het tafeltje een broeinest van bacteriën is. En niet zo’n beetje ook: er zitten 8 keer meer bacteriën op dan op de doorspoelknop van de wc.

Organismen
Voor het onderzoek werden staaltjes verzameld van bacteriën op verschillende plaatsen in een vliegtuig. In een laboratorium werd de concentratie aan organismen vervolgens gemeten door de onderzoekers. Die drukten het aantal bacteriën uit in ‘kolonievormende eenheden’, ofwel colony-forming units (CFU).

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: libelle.nl

Photo credit: Kuruman / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1