News Ticker

Wat gebeurt er tijdens een MRI-scan?

mri

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Met een MRI-scan maken we afbeeldingen van organen en weefsels. Door radiogolven in combinatie met een grote, sterke magneet ontstaan signalen in het lichaam die de computer weer opvangt met een antenne en verwerkt tot een afbeelding. Er zijn geen schadelijke effecten van de MRI-scan bekend.

Een MRI is een grote magneet waar u helemaal ingeschoven wordt. U ligt als ware in een soort tunnel. Het is belangrijk dat u tijdens de scan stil ligt en ontspant. Beweging verstoort namelijk het resultaat van de scan. Als u ‘in de magneet’ ligt, hoort u geluiden. Dit is normaal en hoort bij het onderzoek.

De duur van het onderzoek hangt af van de informatie die uw arts wil hebben, en varieert van een half uur tot een uur. Voor het zichtbaar maken van sommige organen is het gebruik van contrastvloeistof nodig. Dit wordt toegediend via een infuus.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: avl.nl

Photo credit: U.S. Embassy, Manila Philippines / Foter / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1