News Ticker

XTC-pillen worden steeds maar sterker

xtcpil

XTC-pillen worden steeds krachtiger. Waarom is dat? Wie het darknet afstruint kan hem tegenkomen: de ‘skull-pil’. Deze pillen worden verkocht met de belofte dat ze 300mg mdma bevatten. Ze kosten ongeveer acht euro per stuk en passen volledig in de trend dat de xtc pillen de laatste tijd zó zwaar zijn, dat je ze niet meer in één keer kunt nemen, zonder zwetend en klapperkakend in een hoekje te eindigen.

Als je kijkt naar de gemiddelde hoeveelheid mdma per pil, zie je dat die sinds 2006 is gestegen van 80mg naar 140mg in 2014. De cijfers van dit jaar zijn nog niet bekend, maar met de opkomst van het darknet – waar pillen van 200mg doodnormaal zijn – is het niet waarschijnlijk dat dit gemiddelde de komende tijd zal gaan dalen.

De optimale dosis om het leuk te hebben op één pil is ongeveer 80 tot 90mg. Afhankelijk van hoe groot of klein je bent, is dat de beste hoeveelheid om optimaal lol te beleven aan mdma, zonder je wangen aan gort te kauwen of de hele avond rillerig in een hoekje te zitten. Bij het Trimbos-instituut staat het record op 366mg. Ook dat was een skull-pil. Daar kan je dus in principe vijf mensen een prima avond mee bezorgen. Met één pil!

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: vice.com

Photo credit: Skley / Foter / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1