News Ticker

Waarom heeft Paul de Leeuw kanariepieten in jaarlijkse Sinterklaas-show?

Ondanks dat de overgrote meerderheid in Nederland voor Zwarte Piet is, vindt Paul de Leeuw dat hij dit moet negeren en heeft een alternatief in kanariepieten gevonden, omdat hij dat leuk vindt. Niet omdat de kinderen dat leuk vinden. Onlangs vroeg hij aan allemaal kinderen in 1 van zijn shows hoe Zwarte Piet er uit moest zien en tot zijn grote verbazing wilde op een enkeling na dat Zwarte Piet inderdaad zwart moest zijn. Lees ons artikel hierover via deze link.

Kanariepieten

Paul de Leeuw voert dit jaar kanariepieten in plaats van zwarte pieten op in zijn jaarlijkse NPO 1-show Sint & De Leeuw. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 538. Zoals gezegd vroeg de Leeuw onlangs aan een publiek vol kinderen of zij zwarte piet willen of een andere piet. Ondanks dat op een enkeling na iedereen voor zwarte piet koos, kiest de VARA-ster nu voor gele pieten. “Wij hebben pieten zondag, maar dat zijn dan kanariepieten. Elk jaar proberen we iets te verzinnen“, aldus de presentator.

De tv-ster zou het jammer vinden als hij woeste reacties krijgt op de kanariepieten. “Zodra Sinterklaas voet aan wal zet, moet je niet gaan zeiken en het gewoon een feest laten zijn.”

Landverrader

Hij trekt zich er niets van aan. “Ik word overladen met allemaal opportunisten die zeggen dat ik een landverrader ben. Dat moeten ze vooral zeggen, maar het doet me niet zo veel.”

Wat is uw mening over zijn standpunt?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1