News Ticker

Waarom haalt de NPO het woordje “Kerst” uit hun Kerstpromo?

dioneestax

Men zegt weleens “Je moet het vergif langzaam toedienen”. Deze uitspraak is zeker van toepassing als we zien hoe Nederland steeds meer verandert in Geen-Nederland (GN). Bekend is de Zwarte Pieten discussie en nu moet het woord Kerst veranderd worden in December. Welke gedeelte van de Nederlandse cultuur is binnenkort aan de beurt om aangepast te worden ten behoeve van onze mislukte multiculturele samenleving? Genoeg gifmengers in Nederland.

Kerstfilmpje

Het jaarlijkse kerstfilmpje van de NPO lag vorig jaar onder vuur omdat er alleen maar witte mensen in te zien waren. Dit jaar is dat wel anders: de promo is multicultureel en de tekstuele verwijzing naar het kerstfeest is verdwenen. Dat is te zien op televisie en YouTube. Waar de NPO vorig jaar nog koos voor de afsluiter ‘Kerst vier je samen’, is het dit keer ‘December vier je samen’. “Niet iedere Nederlander viert Kerstmis, realiseerden ze zich waarschijnlijk bij de NPO“, aldus de Volkskrant.

Toch is de Volkskrant nog niet helemaal tevreden. Dat de NPO-sterren nu letterlijk een jongen met Arabisch uiterlijk van straat halen om feest mee te vieren, vindt de Volkskrant een beetje te makkelijk. “Goede bedoelingen zijn zelden subtiel.”

Het NRC Handelsblad vindt het goed dat de NPO-kerstpromo dit jaar divers is. De krant wijst erop dat ook presentatoren Ersin Kiris, Simone Weimans en Eva Leven aan tafel zitten.

BBC

Maar, zo schrijft het NRC: “Hoewel de NPO dit jaar dus een inhaalslag heeft gemaakt, haalt de Nederlandse publieke omroep het niet bij de BBC. In de kerstpromo van de ‘Beeb’ zijn onder anderen een zoenend homostel en een moeder met een gehandicapt kind te zien.”

Simone Weimans is in elk geval tevreden. “Heb heel bewust ja gezegd na ergernis over het NPO-kerstspotje vorig jaar. En dit jaar is de kerstpromo zoals ‘ie hoort: tikje cheesy, maar met diversiteit. Ik kan rustig kerst vieren!”

Wat vindt u van deze “actie” van de NPO?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1