News Ticker

Waarom Grieken niet nerveus worden van deadline op 30 juni

greecefoto

Met oog op de naderende deadline van aanstaande dinsdag lijken de Grieken hun laatste hand verspeeld te hebben nu de gesprekken met de schuldeisers zijn stukgelopen. Maar in werkelijkheid zal het verstrijken van de deadline schadelijker zijn voor het IMF dan voor Griekenland.

‘Als Griekenland niet voor het einde van de maand 1,5 miljard euro terugbetaalt aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), stevent het land af op een faillissement,’ is een veelgehoorde opmerking in de laatste weken. IMF-baas Christine Lagardewil het u en de Grieken graag doen geloven, maar de werkelijkheid ligt zeer waarschijnlijk anders.

Alarmfase 1

Nu de partijen er niet uit zijn gekomen, zou men verwachten dat het alarmfase 1 is in Griekenland. Maar gek genoeg valt het met de nervositeit in Athene wel mee.

In werkelijkheid zal de schade voor Griekenland waarschijnlijk niet zo groot zijn als gedacht, terwijl een niet terugbetaalde lening een flinke kras betekent op het blazoen van het IMF.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: elsevier.nl

Photo credit: DonkeyHotey / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1