News Ticker

Waarom denkt Gerard Joling dat Trump goed is voor Amerika?

Het politieke landschap in de westerse wereld is flink in beweging. Binnenkort hebben wij zelf verkiezingen voor de Tweede Kamer met de PVV hoog in de peilingen en Donald Trump wordt de president van Amerika. Wie had dat ooit gedacht?

Trump

Gerard Joling denkt dat het goed is voor de Verenigde Staten dat Donald Trump de nieuwe president is geworden. Dat vertelt de tv-ster in een interview met weekblad Privé. Joling is een van de weinige BN’ers die politiek incorrect durft te zijn. Na zijn eerdere uitspraken over de toenemende invloed van de islam in ons land, spreekt hij zich nu uit voor Trump. “Trump is misschien wel een goede verandering voor Amerika. Het zou mooi zijn als bij mensen de ogen opengaan“, geeft hij aan.

Net als Trump wordt Joling vaak weggehoond vanwege zijn rechtse uitspraken. “Dat waren geen duffe uitspraken van mij, maar ook weer niet zoals Trump, die gericht groeperingen aanviel. Sommige dingen die hij heeft gezegd gaan voor mij ook te ver, maar het gaat in het heetst van de strijd en misschien heeft hij het ook wel niet zo bedoeld.”

Verkiezingen

Joling is blij dat er ook in Nederland verkiezingen aan komen. “Er moet een hoop veranderen in Nederland. Er moet sowieso geld komen voor de zorg, willen ze het nog leefbaar houden. Wie premier moet worden, weet ik niet. Pim Fortuyn was een geweldige premier geweest. Hij had heel veel structureel kunnen veranderen. Dat zie ik nu niet meer gebeuren.”

De grootste kanshebbers voor het winnen van de verkiezingen zijn Mark Rutte en Geert Wilders. Wat hij van Rutte vindt? “Een goede man, hoor, hij doet het goed en premier zijn is een vreselijke taak, maar Rutte vind ik te netjes en te beleefd.”

En Wilders? “Ik denk niet dat Geert Wilders premier moet worden.”

Wat is uw mening over deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Dutch Pixel Design via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1