News Ticker

Waarom betreurt Theo Hiddema zijn hautaine optreden bij Humberto?

theohiddema

Jurist Theo Hiddema is een publiek figuur in de media, niet alleen vanwege zijn werk, maar ook vanwege zijn ongezouten uitspraken, waardoor hij zich met enige regelmaat in de problemen heeft gebracht. Hij is een van de weinige bekende Nederlanders die openlijk uitkomt voor zijn sympathie voor de PVV.

RTL Late Night

Theo Hiddema betreurt zijn optreden in RTL Late Night van eind november, toen hij aan tafel zat met Farid Azarkan van de partij DENK. Dat zegt de advocaat en nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie in De Telegraaf. Hiddema kreeg kritiek vanwege zijn hautaine opstelling. Het komt voort uit een periode van verdriet en eenzaamheid na het overlijden van zijn echtgenote Gerrie in 2016, zegt hij. “Toen ik het terugkeek, zag ik dat ik nog niet de oude was“, geeft hij aan.

Afkeer

Hij noemt het tv-optreden bij Humberto Tan ‘minder’. “Ik schrok van mezelf want ik ergerde me aan mijn gesprekspartner. Uit mijn houding sprak afkeer en dat is niet goed.”

Twitter

Om te leren van zijn tv-optredens, zit Hiddema nu op Twitter. “Want na de uitzendingen bij Tan en Pauw hoorde ik dat er veel werd gereageerd. Ik besloot mijn Nokia te vervangen door een iPhone. Een kennis zette er de juiste apps op. En nu lees ik alles, positief of negatief, zonder erop te reageren overigens.”

Debat

Bij Jeroen Pauw ging Hiddema in debat met Gerard Spong. “De redactie van Pauw vroeg of ik in debat wilde met Peter R. de Vries en Spong. In een discussie met mijn zeer gerespecteerde confrère had ik wel zin, want hij is de huisgoeroe van Pauw. Ik had tijdens het gesprek maar één missie; Spong komt er niet tussen. Dat lukte aardig.”

Wat vindt u van deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1