News Ticker

Waarom afvallen ook in 2016 niet gaat lukken

weight

Afvallen staat jaar in jaar uit met stip bovenaan het lijstje met goede voornemens. Alle goede voornemens ten spijt, de helft van alle Nederlanders is en blijft te dik. Ook in 2016.

Wat gaat er fout?

“De wens om af te vallen, komt voort uit onvrede. Mensen vinden zich te dik, maar eigenlijk willen ze helemaal niet veranderen”, vertelt Stan van Eck van Happy Weight. “Daarom zijn zoveel pogingen gedoemd te mislukken. Een derde deel van alle mensen is na verloop van tijd zelfs zwaarder dan voor aanvang van een dieet.”

Even afvallen, is niet moeilijk

Alleen door gedrag te veranderen, zal een blijvend gezond gewicht bereikt worden. Even snel afvallen, is niet zo moeilijk. De uitdaging ligt in het op gewicht blijven. “Gedrag veranderen doe je niet in een opwelling omdat het ‘toevallig’ 1 januari is of omdat je je stoort aan je vetrolletjes”, vertelt Van Eck. “Vergelijk het met roken. Stoppen met roken, is alleen succesvol als je echt gemotiveerd bent. Gedragsverandering moet diep vanuit jezelf komen.”
Overgewicht verhoogt de kans op onder meer diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsaandoeningen. Belangrijker dan het verdwijnen van de vetrolletjes zijn de gezondheidsvoordelen die bereikt worden met een gezond gewicht. “Die beloning voor jezelf, daar zou de motivatie vandaan moeten komen.”

Maximaal kilo per week

Gezond afvallen, betekent geleidelijk afvallen. Een gemiddeld gewichtsverlies van 0,5 tot 1 kilo per week volstaat. Meer heeft geen extra gezondheidsvoordelen, integendeel.
Bij het afvallen, is het volgende uitgangspunt van belang:
– 5 – 10 % gewichtsverlies is gezond;
– 10 -15 % gewichtsverlies is haalbaar;
– meer dan 15 % gewichtsverlies is niet reëel.

Wie stap voor stap gezonde eet- en leefgewoonten aanleert, krijgt als ‘beloning’ daarvoor een gezond gewicht.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: HealthGauge via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1