News Ticker

Waar krijg je de beste bitterballen in Amsterdam?

bitterbal

Dit zijn vijf smakelijke adressen voor lekkere bitterballen in Amsterdam, volgens het boek The 500 Hidden Secrets of Amsterdam.

De Ballenbar

De Foodhallen in Oud-West zijn populair, waardoor het er erg druk kan zijn. Eén van de redenen om naar De Hallen te gaan zijn de bitterballen van De BallenBar. Vooral hun bouillabaissebal met Hollandse garnalen, bedacht door de met een Michelinster bekroonde kok Peter Gast, is een traktatie. Hannie Dankbaarpassage 33.

The Wicked Kitchen

Thorwald Voss, oftewel chef Thor, heeft zijn eigen menu van vegetarische bitterballen gemaakt, met bijvoorbeeld bitterballen met truffel of met gember en mango. Ze zijn zo populair geworden dat hij nu een fabriek heeft die de bitterballen maakt voor restaurants en bars door het hele land. De bitterballen staan uiteraard ook op het menu van Voss’ restaurant The Wicked Kitchen. Ceintuurbaan 49.

Moes

In de kelder van De Appel Arts Centre zit Moes. Moes serveert ‘Schipholgans’ bitterballen. De ganzen worden afgeschoten om te voorkomen dat ze in vliegtuigmotoren vliegen. Het kunstenaarscollectief ‘De keuken van het ongewenste dier’ koopt vlees van plaagdieren van jagers en maakt er eten van, zodat het een smakelijke bestemming krijgt. Prins Hendrikkade 142.

Café-Restaurant Amsterdam

Café-Restaurant Amsterdam is gevestigd in een oud machinehuis van het gemeentelijk waterbedrijf, dat rond 1900 is gebouwd. Van binnen is het een ruimtelijk en licht café, met een industriële uitstraling. Het restaurant serveert Oma Bobs bitterballen en Holtkamp garnalenkroketten, beide uit Amsterdam. Watertorenplein 6.

Café Luxembourg

Grand Café Luxembourgs bitterballen zijn de beste bitterballen van de stad. Tenminste, volgens critici wier taak het was de bitterballen van 140 Amsterdamse cafés te testen. Zowel de kalfsbitterballen van Café Luxembourg als hun garnalenkroketten zijn afkomstig van de Amsterdamse patisserie Holtkamp. Spui 24.

Bron: parool.nl

Photocredit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1