News Ticker

De arbeidsmarkt merkt een flinke stijging van de vraag naar twintigers

arbeid

In 2025 vervullen ‘millennials’ – geboren tussen grofweg 1980 en 1995 – meer dan drie kwart van alle banen. Dat voorspelt Gian Zandonà, managing director bij carrièresite Monsterboard. Hij baseert zich op recent onderzoek waaruit blijkt dat de vraag naar starters op de arbeidsmarkt toeneemt. Werd vorig jaar in 26% van de vacatures gevraagd om minder dan twee jaar werkervaring, nu geldt dat voor ‘maar liefst’ een derde van de vacatures, aldus Zandonà.

IT, verkoop en techniek

Vooral starters in IT, verkoopfuncties en techniek zijn veel gezocht. Het gaat daarbij om twintigers en jonge dertigers, die ook wel als generatie Y worden aangeduid. Uit het jaarlijkse Monster Year Report dat donderdag voor de zesde keer is uitgebracht, blijkt dat in 2020 de helft van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials bestaat.

‘War for talent’

Volgens Zandonà moeten bedrijven ‘goed nadenken over hoe zij talenten aan hun organisatie kunnen binden, want de ‘war for talent’ is ‘nu echt losgebarsten en zal alleen maar heviger worden’. ‘De moderne werknemer denkt op een andere manier dan voorgaande generaties. Millennials zijn vooral op zoek naar wat een werkgever voor hen kan betekenen, waar het bedrijf voor staat en zijn minder gevoelig voor traditionele arbeidsverhoudingen’, aldus de topman van Monsterboard.

Gebruik deze link om meer te lezen over dit onderwerp.

Bron: fd.nl

Photo credit: ITU Pictures via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1