News Ticker

Viscafé De Gouden Hoek serveert ook bijvangst

visrestaurant

Amsterdam, 20 januari 2016. In viscafé De Gouden Hoek in West is het elke keer weer een verrassing wat de visser meebrengt.

Naast de haringkar, het visrestaurant en de visboer is er nu nog een manier om vis te eten in Amsterdam: het viscafé. Maarten Melo (37), Floriaan Vroom (34), Allard Snijder (30) en manager Paul Fluks (34) zagen het gat in de vismarkt en openden in West De Gouden Hoek.

Bijvangst

Het café serveert alleen vis die gevangen is in de Noordzee of de Noord-Atlantische Oceaan, waarbij het zich laat adviseren door de visboer. ‘We hebben geen zarzuela op de kaart, maar waterzooi en Hollandse-garnalencocktails,’ zegt Melo.

Vissers mogen tegenwoordig hun bijvangst niet meer terug in zee gooien, iets waar De Gouden Hoek dankbaar gebruik van maakt. Hierdoor heeft het viscafé een steeds wisselende menukaart. ‘Het is elke keer weer een verrassing wat de visser meebrengt,’ zegt Fluks. ‘Voor de gasten is dat ook leuk, want die komen zo in aanraking met vissen die ze niet kennen en nog nooit gegeten hebben.’

Gouden wasbak

Bij elk visgerecht hoort een drankje en daarbij speelt niet alleen wijn, maar ook bier een speciale rol. Zo serveert het café onder andere ‘Oesterstout’: bier dat wordt gefilterd langs oesterschelpen.

De naam van het viscafé komt van het Chinese restaurant The Golden Corner, dat eerder gevestigd was in dit pand. ‘Je eet hier veel met je handen en daarom hebben we als een soort grapje ook nog een gouden wasbak laten maken, die we de gouden hoek noemen,’ zegt Vroom lachend.

Viscafé De Gouden Hoek

Van Limburg Stirumplein 10A
020 2299009
www.degoudenhoek.nl

Bron: parool.nl

Photo credit: Maarten Takens via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1