News Ticker

Vindt u het sinterklaasfeest nog steeds even leuk?

liedje

Vele generaties lang hebben we allemaal genoten van het sinterklaasfeest. Het grootste kinderfeest in Nederland houdt drie weken lang de jonge kinderen in de ban van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Hoe mooi is het niet om als kind te geloven in dit sprookje, waarmee we allemaal als kind mee zijn opgegroeid. Op school worden tekeningen gemaakt en hoedjes en worden de sinterklaasliedjes ingestudeerd. Half november wordt Sinterklaas verwacht en de week ervoor is het al onrustig bij de jonge kinderen. Zal hij komen met zijn pakjesboot en heeft hij een goede reis gehad. Zijn alle Zwarte Pieten meegekomen en hoe gaat het met Amerigo, het witte paard van Sinterklaas.

Zodra de Sint in Nederland is aangekomen, mogen de kinderen hun schoen zetten. Om Sinterklaas goed te stemmen, worden tekeningen, een wortel, wat hooi en een bakje water voor het paard neergezet naast de nog lege schoen. Enkele sinterklaasliedje worden luidkeels gezongen, want hij moet het toch kunnen horen.

De volgende ochtend is de spanning niet te harden, want zal Sinterklaas iets in de schoen gedaan hebben. Hoe groot is de vreugde als blijkt dat Sinterklaas iets in de schoen heeft gedaan, de wortel en het hooi op is en het bakje water leeg is. Sinterklaas bestaat en dat is prachtig als je klein bent.

De afgelopen tijd is de discussie rond de Zwarte Pieten losgebarsten. De jarenlange traditie dient volgens een aantal personen te worden aangepast. Volgens onderzoek wil 20% van de bevolking een aanpassing en 80% wil dit niet.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten moeten hier en daar met bewaking over straat. Hoe leuk is dit prachtige kinderfeest volgens u na alle commotie of trekt u zich hier niks van aan?

Laat ons weten wat uw mening is en plaats uw commentaar, want onze vraag aan u is: “Vindt u het sinterklaasfeest nog steeds even leuk?”

Photo credit: Nationaal Archief / Foter / No known copyright restrictions

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1