News Ticker

VIDEO: Teenagers zijn screenagers geworden

screeenagers

Van de Nederlandse jongeren tussen de 14 en 21 jaar kijkt meer dan 60% dagelijks naar online video. Een derde van deze Generatie Z kijkt zelfs meer dan tien korte videofragmenten per dag. Dit aandeel van online video is hoger dan de 55% die nog altijd dagelijks ‘traditioneel’ televisie kijkt. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 jongeren in opdracht van mediabureau Stroom.

Sociale media zoals YouTube, Instagram, Facebook en Snapchat spelen bij jongeren een grote rol als distributiekanaal. Van de respondenten geeft 93% aan dat zij zelf willen bepalen wanneer zij videocontent kunnen zien. Dit betekent echter niet dat jongeren geen lineaire televisie meer kijken. Bijna 55% zit nog dagelijks voor de buis. Voor programma’s zoals Wie is de Mol of Expeditie Robinson blijven de jongeren zelfs in grote getale thuis.

Digitaal vervangt traditionele media

Van de door Stroom onderzochte jongeren bezit meer dan 85% een laptop of pc én een smartphone. Dit heeft een grote invloed op hoe zij media consumeren. Nieuwe muziek ontdekken zij niet meer via de radio maar op YouTube en Spotify. Films kijken ze via Popcorn Time (25%) en Netflix (20%). Facebook is voor 23% van de jongeren het belangrijkste kanaal om op de hoogte blijven van het dagelijkse nieuws.

Nieuwsmedia zoals radio en de dagbladen spelen nog amper een rol. De klassieke rol van traditionele media om te informeren en te entertainen lijkt daarmee overgenomen door digitale platforms.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: marketingtribune.nl

Photocredit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1