News Ticker

Verdachte moord Els Borst gevonden via DNA

elsborst

Er is eindelijk schot in de zaak inzake de moord op mevrouw Elst Borst. Voor de dood van Els Borst is een 38-jarige verdachte aangemerkt. Bronnen bevestigen dat het om de Rotterdamse Bart van U. gaat, die twee weken geleden is opgepakt voor de moord op zijn zus. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het hoofdkantoor van de politie in Utrecht aan de Kroonstraat.

Vorig jaar is er een DNA-profiel vastgesteld van de verdachte in de zaak-Borst. Het DNA van deze verdachte blijkt overeen te komen met de verdachte Bart van U. uit een Rotterdams strafrechtelijk onderzoek. De man zit al in voorlopige hechtenis vanwege de Rotterdamse moordzaak.

Dood Borst

Borst werd in februari 2014 op 81-jarige leeftijd dood gevonden in haar huis in Bilthoven. Ze was om het leven gebracht. De politie zei in december nog geen doorbraak op korte termijn te verwachten. Wel maakte Peter R. de Vries bekend dat hij een tip van iemand met geheimhoudingsplicht had gekregen over iemand met een psychiatrische achtergrond, die misschien iets met de zaak te maken zou hebben. Die tip speelde hij door aan de politie.

Borst (D66) was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Tijdens het tweede paarse kabinet was ze bovendien vicepremier. Onder haar aanvoering werd euthanasie onder voorwaarden toegestaan. Van huis uit was Borst arts.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Imaginary Museum Projects: News Tableaus / Foter / CC BY-ND

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1