News Ticker

Veertigers leven in relationele chaos

veertigers

Veertigers zijn steeds minder in staat om zich te binden aan een partner, en steeds minder goed in zorgen voor een kind. Dat schrijft Het Nederlands Dagblad op basis van onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ruben van Galen van het CBS onderzocht hoe mensen die geboren zijn tussen 1970 en 1980 op hun dertigste relaties vormden en kinderen kregen. Hij spreekt over de ‘Pragmatische Generatie’. „Ze waren vrij om hun eigen keuzes te maken in het leven. Geluk in het leven, het doen van ‘mijn eigen ding’, flexibiliteit, jezelf zijn, zijn de belangrijkste waarden”, aldus de onderzoeker. De cultuur van het „over alles en nog wat onderhandelen”, gaat volgens Van Galen gepaard met een gebrek aan discipline en plichtsbesef.

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: vasilennka / iWoman / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1