News Ticker

V&D lijkt gered te zijn!

V&D
Na veel overleg is er toch een akkoord. V&D heeft overeenstemming bereikt met de banken, aandeelhouder en de vastgoedeigenaren over een reddingsplan. Daardoor is er voldoende kapitaal in huis is om de komende jaren aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Dat maakt de warenhuisketen maandag bekend.

“We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap”, zegt bestuursvoorzitter Don Roach in een verklaring.

Volgens V&D is de finaniering nu op orde wordt er gewerkt aan een gezonde, winstgevende toekomst. “We zijn onze medewerkers, klanten en leveranciers dankbaar voor hun geduld en support in deze roerige tijden”, aldus Roach. Met name IEF Capital, verhuurder van een aantal grote V&D-panden, zou een voortrekkersrol hebben gespeeld.

Werknemers

Er is vooralsnog geen akkoord gesloten met de vakbonden. FNV en CNV hebben een kortgeding tegen V&D aangespannen om het eenzijdig opgelegde loonoffer van bijna 6 procent van tafel te krijgen. V&D “betreurt” dat er geen overeenstemming met de werknemersorganisaties is bereikt. De kans dat de rechter de loonsverlaging goedkeurt is erg klein, denken arbeidsrechtspecialisten.

De bonden reageren positief op het reddingsplan. “Maar dat wil zeker niet zeggen dat alles nu pais en vree is”, zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Handel.

”Er is enerzijds sprake van blijdschap. Anderzijds heb ik vraagtekens bij wat V&D precies bedoelt over dat ze nog moeten onderhandelen met de vakbonden”, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Ook V&D wil graag verder praten over een oplossing, maar de twee partijen weten elkaar nog niet te vinden. Suijker gaf aan dat V&D de afgelopen dagen geen echte poging heeft gedaan om er met de bonden wat betreft een salarisingreep uit te komen.

De vakbonden willen alleen akkoord gaan met een loonsverlaging in ruil voor garanties en zekerheden voor personeel.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: nu.nl

Photo credit: free photos & art / Foter / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1