News Ticker

Universal Nails opent Universal Beauty in de Kinkerstraat Amsterdam

kinkerstraat

Iedereen kent Universal Nails, de favoriete nagelsalon van modemeisjes Maria Tailor en Tamara Elbaz. De nagelsalon staat bekend om zijn ruime openingstijden en het feit dat je er zeven dagen per week kunt binnenlopen zonder afspraak. Die twee modediva’s laten geen mogelijkheid onbenut om #Universalnails op Facebook te bedanken voor hun geweldige nagels, die er altijd perfect gelakt en op en top verzorgd uitzien.Eigenaresse van Universal Nails, Kim Lien Nguyen, stampte de afgelopen dertien jaar zes salons uit de grond: in Amsterdam-Noord, Oost, West, Zuid (2013), Osdorp (2014) en Amstelveen (2015). Dagelijks lopen honderden klanten binnen voor een mani- of pedicure, wax-, wimper- of wenkbrauwbehandeling. De hoogste tijd voor een nieuw project: Universal Beauty!

kink2

In de Kinkerstraat, waar ook een Universal Nails salon zit, ging donderdag 24 september 2015 dmv een softlaunch voor vrienden en personeel, de eerste Universal Beauty open. Vanaf maandag 28 september is de nieuwe beauty salon in de Kinkerstraat 363, Amsterdam open voor het publiek.

Beauty touch up
De van oorsprong Vietnamese Kim Lien Nguyen (35) zit altijd vol nieuwe ideeën. Ze constateerde dat steeds meer jonge meisjes veel make-up gebruiken, maar dat het nog steeds onmogelijk is om in Nederland zo een beautysalon binnen te lopen voor een kleine of grotere behandeling, op het moment dat je huid daar om vraagt of jij daar zin in hebt, vooral. Kim Lien Nguyen: “Geïnspireerd door de beauty bloggers en de vele youtube tutorials zie ik heel veel jonge meisjes met zware make-up. Ik vraag me af, maken ze hun huid wel goed schoon en hebben ze niet af en toe een beauty touch up nodig, zoals wij volwassenen dat ook fijn vinden?”

Perfecte combi
Tijdens de zwangerschap van haar tweede kind, vorig jaar, waarin ze verplicht rust moest houden, spoorde haar man Saidjah Parisius haar aan om een ondernemersplan te schrijven voor Universal Beauty. “Mijn man en ik zitten samen in het bedrijf, ik heb de ideeën, werk ze uit, vorm ze om tot salons, hij is de backbone, doet de administratie en houdt de financiën in de gaten. Een perfecte combi, mag ik wel zeggen.”

Betaalbaar en op de bonnefooi
Na het succes van Universal Nails, waar je elke dag inclusief zondag tot 21.00 uur terecht kunt voor mani- en pedicures, gellak en acrylnagels, wax, wimpers en wenkbrauwen, was het idee voor Universal Beauty snel geboren: een salon waar je op de bonnefooi binnen kan wandelen voor een betaalbare, toegankelijke gezichts- of lichaamsbehandeling vanaf 35 euro. Zoiets bestaat in Nederland nog niet.

Gezichtsbehandelingen
Het werkt als volgt: voor het gezicht kun je kiezen uit drie behandelingen.
Silver: 40 minuten, 35 euro. Gold: 50 minuten, 42,50 euro en Platinum: 60 minuten plus een ampul, 50 euro. Alle behandelingen zijn inclusief een reiniging, peeling, comedonenbehandeling, gezichtsmassage en make-upje. De huidverzorgingsproducten zijn van Thalgo, dat veel werkstoffen uit algen en zeewier bevat, en heel geschikt is voor het reinigen van de jonge huid.

Lichaamsbehandelingen
De Bodytreatment duurt 60 minuten en kost 45 euro. Bij binnenkomst in de salon kun je kiezen uit zes verschillende scrubs die allemaal hun eigen werking hebben en vijf verschillende maskers met ook ieder hun eigen werking. In een van de vier behandelkamers word je schoongemaakt met rozenwater, gescrubt (met kaviaarscrub, algenscrub of lavendelscrub, etc.) en wordt het lichaamsmasker aangebracht. Zodra dat is ingetrokken voel je je heerlijk ontspannen en ben je helemaal gehydrateerd. Dan kun je douchen en ben je klaar.

Openingstijden
De nieuwe salon in de Kinkerstraat 363, Amsterdam is 150 vierkante meter en telt drie duo behandelkamers met in totaal plek voor zes personen en één waxroom. Voor de inrichting is in tegenstelling tot de nagelsalons gekozen voor een rustige, sobere inrichting met hout en natuurlijke tinten, zodat je echt even tot jezelf kunt komen. Het logo, de honinggraad staat symbool voor de wax, de treatment en de gezonde huidcellen. De openingstijden van Universal Beauty zijn net zo ruim als die van Universal Nails. Dagelijks van 10.00-21.00 uur. Loop gerust even binnen!

Over Kim Lien Nguyen
Kim Lien Nguyen (35) werd geboren in Vietnam en kwam op haar vijfde naar Nederland. Ze reisde de hele wereld over en woonde tijdelijk in Vancouver, voor ze besloot om de eerste Universal Nails in Amsterdam te openen, samen met haar man Saidjah Parisius nu 13 jaar geleden.

kink3

Kosmopoliet
“Ik heb overal in de wereld kunnen meespieken hoe het er op beautygebied aan toe gaat. Nederland moet sowieso wakker worden, vind ik. Ik denk dat ik met Universal Beauty het verschil kan maken voor de consument, met lage prijzen en toegankelijke behandelingen. Mijn motto is om het zo goedkoop mogelijk te maken, zodat meisjes veel eerder hun huid laten verzorgen én het elke zes weken bijhouden. Het voorkomen van huidproblemen is beter dan ze genezen, vind ik.”

Anastasia Beverly Hills
“Het is nog niet zeker, maar als Universal Beauty aanslaat ga ik het concept zeker ook in andere plaatsen openen. Leuk is dat we behalve de wenkbrauwspullen ook de make-up van Anastasia Beverly Hills hebben. De lipglossjes bijvoorbeeld zijn nog nergens anders in Nederland te krijgen.”

25.000 volgers Instagram

Op Instagram heeft #Universnailsamsterdam meer dan 25.000 volgers. “Wekelijks komen daar 250 volgers bij. Op de een of andere manier spreekt wat wij doen heel veel vrouwen en meisjes aan.”
Bron: Sabine Zurel
Photocredit: Timmy Ling

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1