News Ticker

Tijdcapsule uit 1795 geopend

timecapsule

Een van de oudste tijdscapsules van de Verenigde Staten, die spullen uit 1795 bevat, is in de Amerikaanse stad Boston geopend. Wat er in zat, was al deels bekend. Maar of er nog iets van over is, dat was de vraag.

“Het was net als een hersenoperatie, waarbij de geschiedenis op ons neerkeek”, vertelde museumdirecteur Malcolm Rogers. Vannacht opende de conservator van zijn Museum of Fine Arts zorgvuldig de tijdcapsule die in 1795 in Boston werd gevuld en verstopt. De operatie duurde ongeveer vier uur, meldde CNN.

Van buiten stelt de tijdcapsule weinig voor. Het is een eenvoudig koperen kistje, ongeveer zo groot als een half A4’tje en zo’n vier centimeter diep. De capsule weegt ongeveer 4,5 kilo. Ook de inhoud was niet het grootste geheim. Röntgenfoto’s onthulden vorig jaar al wat in de capsule zit. Onderzoekers herkenden op de foto’s munten – waarschijnlijk uit 1652 en 1855, een gegraveerde zilveren plaat, een koperen medaille met daarop George Washington, kaarten en andere documenten.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: trouw.nl

Photo credit: Steve Parker / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1