News Ticker

Twaalf doden bij terreuraanslag in Parijs

gendarmerie

Bij een zware terreuraanslag in het centrum van Parijs zijn woensdag zeker twaalf doden gevallen. Dat heeft de de procureur van Parijs bevestigd. Gemaskerde mannen drongen het kantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo binnen en openden op de redactie het vuur.

Er zou sprake zijn van twee schutters, zo melden Franse media. Medewerkers van het blad zijn in paniek het dak van het kantoor opgevlucht. De schietpartij duurde zeker vijf minuten. De daders zouden hun slachtoffers met naam en toenaam hebben aangesproken.

Ten minste een van de doden is een agent. Drieëntwintig anderen zouden gewond zijn geraakt.

De aanslagplegers zouden hebben geroepen ,,We komen de profeet wreken.” Publicaties van Charlie Hebdo leidden in het verleden meerdere keren tot protesten onder moslims. Een uur voor de schietpartij publiceerde het weekblad nog een cartoon van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Bij het verlaten van de redactie schoten de aanvallers wild om zich heen. Een politieauto is daarbij herhaaldelijk geraakt en ook winkelruiten van nabijgelegen panden vertonen kogelgaten. De daders zijn voortvluchtig.

President Hollande is onderweg naar de plek van de aanslag.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: maveric2003 / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1