News Ticker

Sportende Nederlander wil gemiddeld 9 kilo kwijt

gezond

Na een smakelijke decembermaand is januari sportmaand bij uitstek. Nederlanders die afvallen als sportdoel hebben, willen gemiddeld negen kilo kwijt. Bijna een derde van de Nederlanders (29%) hangt zijn sportdoel echter binnen een kwartaal alweer aan de wilgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Fit For Free onder 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door Panel Wizard. De reden dat mensen afhaken is in de helft van de gevallen gebrek aan motivatie. Om die motivatie vast te houden vindt 53 procent het stellen van een doel essentieel. Daar speelt Fit For Free op in met de introductie van de Wall of Goals. Een muur in alle 78 vestigingen, waar leden hun sportdoel op kunnen vereeuwigen om gemotiveerd te blijven.

Indruk maken tussen de lakens

De redenen waarom we willen afvallen of onze conditie willen verbeteren lopen uiteen. Van jezelf fitter voelen (80%), stress verminderen (50%) en zelfverzekerder zijn, tot goed voor de dag komen in zwemkleding (11%) en zelfs indruk maken tussen de lakens (7%).

“Wij vinden het belangrijk dat mensen de vrijheid voelen om hun eigen doel na te streven”, vertelt Ronald van Hasselt van Fit For Free. “Geen doel is te klein of te groot, te relaxed of te sportief. Je hoeft niet de New York Marathon te lopen en bent niet verplicht om een sixpack te trainen”. Collega Kim Bange vult aan: “Als je jouw conditie wilt verbeteren om je kleinkinderen bij te houden is dat ook een mooi streven. Met de Wall of Goals willen we mensen helpen gemotiveerd te blijven om hun persoonlijke doel te behalen”.

Lichaam krijgt 6,6

Uit het onderzoek komt naar voren dat er nog werk aan de winkel is. Nederlanders beoordelen hun lichaam erg laag met een krappe voldoende: 6,6. Bijna één op de vijf Nederlanders (19%) geeft zijn lichaam zelfs een 5,0 of lager. Mannen waarderen zichzelf gemiddeld net een half puntje hoger (6,8) dan vrouwen (6,3). In Drenthe zijn mensen het meest tevreden met hun lichaam. Met een 6,9 scoren zij het hoogst van alle provincies, terwijl Limburgers zichzelf met een 6,2 het laagste cijfer geven.

Personal Training

ptpowerbodyfoto

Personal Trainer Jack Scheers van PT Powerbody: “Veel mensen willen afvallen. Helemaal na de feestdagen, waarbij men vaak meer eet dan gewoonlijk. Om dit op een effectieve manier te doen, is de persoonlijke aandacht van een Personal Trainer heel belangrijk. Je gaat doelgericht trainen in combinatie met een voedingsschema waardoor je een optimaal resultaat gaat behalen. Alleen red je het niet. Je hebt echt een verandering van je life style nodig en je Personal Trainer bewaakt je nieuwe life style. PT Powerbody is hierin gespecialiseerd.

Gratis intakegesprek

Nieuwe klanten bieden wij altijd een gratis intakegesprek aan. Hierin wordt besproken wat de klant wil bereiken en hoe dit te realiseren. Daarna wordt een nulmeting gedaan, waarbij we de huidige conditie en mogelijkheden van de klant registreren. Vervolgens wordt het persoonlijke plan van aanpak besproken en gaan we op een prettige manier constructief aan het werk om de afgesproken doelstellingen te gaan halen.”

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ptpowerbody.nl

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1