News Ticker

Soms moeten we waken voor al te veel machismo bij Quote!

quotepand

De redactie van Quote bevindt zich midden in het Centrum van Amsterdam, in een statig pand aan het Koningsplein. Een kleine lift brengt me naar de derde verdieping van het pand, waar de redactie is gehuisvest. Aangezien De Kleurrijke Top 100 het afgelopen jaar door sommigen De Kleurrijke Quote is genoemd, leek het me de hoogste tijd om de hoofdredacteur van de machtigste lijsten in het land eens aan de tand te voelen.
Natuurlijk heb ik als hoofdredacteur van De Kleurrijke Top 100 mijn research gedaan naar het subject van mijn interview, en ik moet bekennen dat ik onder de indruk was.

Mirjam van den Broeke is niet alleen cum laude afgestudeerd als juriste, maar is ook toneeldanseres en auteur van twee boeken, getiteld Wat wil de man en Wat wil de vrouw (in samenwerking met Femmetje de Wind). Ze begon ooit bij Quote onder voormalig hoofdredacteur Jort Kelder (niet letterlijk!), daarna steeg haar redactionele ster snel. In de lift sta ik tussen moderedacteuren van vrouwenbladen, die op de tweede verdieping uitstappen, terwijl ik zelf op weg ben naar een vrouw aan het roer van een mannenblad. Onze ontmoeting vindt plaats in de week na haar zwangerschapsverlof. Voor een vrouw, die net een kind op de wereld heeft gezet, ziet Van den Broeke er strak, zakelijk en toch zacht uit.

Vraag: “Je bent net moeder geworden. Hoe is de overstap van fulltime moederschap naar het hectische fulltime hoofdredacteurschap?” Het was wel even spannend! Tijdens de lancering van onze top 500 vorig jaar zat ik hoogzwanger bij Humberto Tan aan tafel, twee dagen later ging ik met verlof. Ik moest thuis eerst even afkicken van alle hectiek, maar uiteindelijk kon ik me op het moederschap storten – alhoewel ik me vanaf de zijlijn nog wel bleef bemoeien met het blad. Terug op de redactie is het wel wennen om mijn kind overdag niet te zien. Toch is het ook lekker om weer aan de slag te gaan en het is niet zo dat ik de hele dag aan haar denk. Mijn vriend is nu huisvader en stuurt af en toe wat foto’s en video’s. Ik moet wel zeggen dat het een tegennatuurlijk gevoel was om weer te beginnen. Ik kan me voorstellen dat sommige vrouwen besluiten te stoppen met werken. Ik zou het zelf nooit overwegen, maar je voelt je wel een beetje schuldig tegenover je kind. Ik kan het gevoel begrijpen als sommige vrouwen dit wel doen. Maar voor nu ben ik de kostwinner en mijn vriend is de huisman.

Vraag: “Is dat de nieuwe norm?” Ik zie het wel steeds vaker om mij heen gebeuren en het zijn toch meer stellen dan ik had gedacht. Zegt dat iets over de mannen of over de vrouwen? Ik weet het niet. Wel een interessante ontwikkeling, ik vraag mij af hoe mannen daarin staan.

Vraag: “Hoe staat jouw vriend tegenover jullie rolverdeling?” Hij heeft net zijn studie afgerond en wil graag snel gaan werken, zodra hij een baan vindt zal er wel het een en ander gaan veranderen. Ik zou bovendien graag wat meer thuis zijn. Op dit moment vindt hij echter dat hij niet het alfamannetje hoeft uit te hangen: hij vindt het prima om thuis voor ons kind te zorgen.

Vraag: “Wat vind je van onze “Kleurrijke Quote”?” Het belangrijkste verschil tussen de Quote en de Kleurrijke Top 100 is dat de top 500, die wij presenteren meetbaar is. De norm, die jullie redactie hanteert is hoe inspirerend iemand is. Dat kan een loos begrip worden wanneer het te vaak gebruikt wordt, maar in essentie is het een mooi gegeven. Ook mooi is dat de lijst wordt gebruikt door andere redacties om buiten de gebaande paden te kijken. Wat betreft diversiteit proberen wij hier bij Quote de beste aan te nemen voor de job. Dit is de ene keer een man en de andere keer een vrouw. We zullen nooit specifiek op zoek gaan naar een vrouw wanneer we toevallig meer mannen op de redactie hebben zitten. We hebben nu wel meer mannen dan vrouwen werken, maar de hoofdredacteur en art director zijn vrouwen. Ik bepaal de inhoud, zij de vorm, soms moeten we waken voor al te veel machismo.

Vraag: “ Vind je het niet jammer dat zo’n kleurrijke lijst nodig is?” Ja, heel erg jammer. Ik vraag me vaak af waarom er niet meer diversiteit mogelijk is in de door mannen gedomineerde talkshows op tv. Ligt het aan de redactie, of durven vrouwen niet aan zo’n tafel te gaan zitten? Een vrouwenquota vind ik dan weer onnatuurlijk, ik vraag me af waarom zoiets niet vanzelf opborrelt. Ik heb wel het idee dat wanneer er een keer een kleurrijke gast aan tafel zit, doe met open armen wordt ontvangen. Ik zou dat best wat vaker willen zien gebeuren.

Vraag: “Hoe vinden mannen het om jou als hoofdredacteur te hebben?” Ik overleg graag en vind het prettig als mensen het met elkaar eens zijn, dat zijn typisch vrouwelijke karaktereigenschappen. Ik heb moeten leren om knopen door te hakken en te accepteren dat niet iedereen het overal mee eens kan zijn.

Vraag: “Wat voor leider ben je?” Ik zie mezelf als een verbindende leider, iemand die probeert om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen en ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Vraag: “Hoe verliep de weg naar de top?” Ik was al een tijdje redacteur bij de Quote, ik had het gevoel dat ik alles wel zo’n beetje gedaan had en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen kwam deze functie vrij en ben ik met de uitgever gaan lunchen. Van het een kwam het ander. Het was niet per se mijn ambitie om een topfunctie te bekleden, maar ik wilde wel graag op een bepalende en hervormende manier met een blad bezig zijn. Mijn gender heeft geen rol gespeeld bij mijn aanstelling; het was voor mij en mijn uitgever logisch dat ik deze stap zette.

Vraag: “Je bent ambitieus en niet bang om je successen te benoemen. Denk je dat vrouwen ambitieuzer zouden mogen zijn?” Vrouwen vinden het soms lastig om aan hun leidinggevenden te laten weten dat ze ergens goed in zijn. Ik heb dat wel altijd gedaan. Mannen hebben er geen moeite mee zichzelf op de borst te kloppen, maar vrouwen doen dat niet zo makkelijk. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen verwachten vrouwen dat hard werken vanzelf wordt opgemerkt. Zo werkt het echter niet, zeker niet wanneer je met een sterk hiërarchische organisatie te maken hebt. Dan moet je af en toe laten weten wat je hebt bereikt, en hoe trots je daar op bent.

Vraag: “Jij bent een borstklopper?” (Lachend) Niet per se! Hier op de redactie werken we met korte lijntjes en worden dingen relatief snel gezien. Maar ik kan me voorstellen dat wanneer je bij AkzoNobel of Shell werkt dat je minder snel opgemerkt wordt, en dan is het raadzaam om je uit te spreken.

Vraag: “Is de Quote top veranderd onder jouw leiding?” Ik heb meteen de rijke families uit de lijst gefilterd en een eigen lijst gegeven; ik vond het appels met peren vergelijken. Ook hebben we aparte lijsten gemaakt per provincie. Zo houden we het toch een beetje spannend, want veel smaken zijn er niet. Geld is geld, we kunnen er niets anders van maken.

Vraag: “Er is nogal wat kritiek geweest naar aanleiding van inbraken geïnspireerd op jullie lijst. Hoe ging je daarmee om?” De politie Haaglanden heeft die inbraken naar mijn mening gebruikt voor eigen PR. Het was natuurlijk een uitgekiend moment om de politie in Den Haag op een positieve manier op de kaart te zetten. Ik geloof dat een filmploeg van EenVandaag de politie destijds nog heeft gevolgd bij een inval. Klinkt natuurlijk lekker, “De Quote 500-bende”. Aanvankelijk waren we daar verontwaardigd over, maar slechte publiciteit bestaat niet. We hebben er zelfs nog een twist aan gegeven door Klaas Wilting (oud politiewoordvoerder, red) uit te nodigen voor de lancering van de Quote 500. Die durfde alleen niet te komen. De Quote is geen lijst, die tot dingen aanzet, maar er zijn altijd mensen, die hem kunnen misbruiken. Geldt ook voor Google Earth trouwens, daar zijn inbrekers ook dol op. Verbeiden is onmogelijk.

Vraag: “Hebben mensen zich weleens van de lijst proberen af te kopen?” Is weleens geprobeerd, ja, maar we zouden kunnen inpakken als we ons om zouden laten kopen.

Vraag: “je hebt ooit les gegeven tijdens je studie rechten?” Ja, en dat was een hele bijzondere ervaring. R zaten vooral Marokkaanse meiden in mijn klas en die waren zo mondig en uitgesproken. Ik was daar echt van onder de indruk. Ik geloof ook echt dat deze jonge vrouwen straks et verschil zullen maken.

Vraag: “Heb je tips voor de nieuwe generatie kleurrijke vrouwen?” Wees brutaal. Stuur een prikkelende mail als je ergens wilt werken. Wees niet te bang. Geloof in jezelf en laat dat in je mail doorklinken. Als je het waar kunt maken, kom je overal binnen.

Bron: kleurrijketop100.nl

Tekst: Raja Felgata

Twitter: @kleurrijke100

Facebook: De Kleurrijke Lijst

Photo credit: taver / iW / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1