News Ticker

Society King François-Léon van der Velden krijgt locker bij Hajenius

flvdvslider

Het was feest bij Hajenius aan het Rokin 96 te Amsterdam, want Society King François-Léon van der Velden werd de eerste ambassadeur van Hajenius en kreeg daarbij de sleutel overhandigd van zijn eigen exclusieve locker. Deze locker is extra speciaal, aangezien het de locker was van een heel belangrijk lid van de koninklijke familie. Niemand minder dan wijlen Prins Bernhard, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld was de eerste houder van de humidor, die François-Léon zal verkrijgen. Hiermee treedt de ambassadeur toe tot het illustere genootschap.

Andere Hajenius lockerhouders zijn onder andere Cor van Zadelhoff, Herman den Blijker, Guus Hiddink, Theo Heuft, Jack van Gelder, Robert Kranenborg, Matthijs van Heijningen, George Banken, Hans Wiegel, Jan des Bouvrie en Joop Braakhekke.

François-Léon was samen met zijn lieftallige vriendin Erieke Kuitert naar Hajenius gekomen voor deze belangrijke sleuteloverhandiging en Erieke glom van trots, want maar heel weinig personen komen in aanmerking voor deze grote eer.

De uitnodiging

fl

Bij een unieke gebeurtenis hoort een fraaie uitnodiging. Dat kun je aan Ernst Wilmering, marketing manager van Hajenius, met gerust hart toevertrouwen. Vele genodigden gaven gehoor aan de smaakvolle uitnodiging en kwamen naar het Rokin 96. De rode loper was uitgelegd en elke gast werd op de foto gezet bij binnenkomst. Na de foto kreeg men een heerlijk glaasje champagne van Moët & Chandon aangeboden en kon men een keuze maken uit het rijke aanbod van sigaren dat Hajenius voor de gasten had klaar gelegd. Om de smaak van de gekozen sigaar nog intenser te ervaren, had Hajenius enkele flessen met aromatische Hennessy XO Cognac klaar gezet en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Al gauw werd de prachtige ruimte gevuld met sigarenrook en dat resulteerde in een wat mistige ambiance. Naast de lekkere champagne waren er tevens de heerlijke wijnen van Tuyyo. De Spaanse rode en witte wijnen vonden gretig aftrek en in combinatie met de heerlijke hapjes met kreeft werd de stemming nog aangenamer.

privefoto

Vele bekenden van François-Léon waren uitgenodigd, zoals Jan des Bouvrie, Jan-Peter en Marlot Cruiming van Jobbird, Christine Kroonenberg, Netty van der Veer, Johny Heuckeroth, Annemieke Cohrs, kunstenares Sylvia Monique, directeur van Dior Nederland Menno Born, Gaastra-directeur Marc Kooiman, Remco Groenhuijzen, Rene Kouwenberg van de Passenger Terminal Amsterdam, zanger van Replay Sam de Wit, kunstenaar Frank E. Hollywood, voormalig Yab Yum-baas Theo Heuft, Vincent de Croock van Hotel L’Europe, Hans de Wit van Vino Tuyyo, Anne-Marie van Leggelo van het Etiquette Bureau, onderneemster Burcin van Bonne Clé Fashion, business stylist Roy van Buuren, Mirjam Dandan van Ralph Lauren, Thibault de Maignas, actrice Miryanna van Reeden, Jim Wikler, Erik van der Burg, Chris van Luxemburg, Rogier Smit, Hossein Akef van Persian caviar, Rob Labadie van Momentum Capital, Olaf Anthonijs van In Between Jobs, Cedric-Fabian Hovenberg van Werkspot, Tim van de Kimmenade van Tined Cars en nog veel meer.

Over Hajenius

fl1

Het Huis Hajenius is een van de meest gerenommeerde sigarenhuizen van Europa. Hun geschiedenis gaat terug tot 1826. In dat jaar verruilde de 19-jarige Pantaleon Gerhard Coenraad Hajenius het vestingstadje Doesburg voor Amsterdam. Met als droom het openen van een sigarenmagazijn waar louter en alleen het allerbeste over de toonbank gaat. De jonge Hajenius bleek een heuse entrepreneur. Hij vond al snel welgestelde clientèle en was gevestigd op steenworpafstand van de tabaksbeurs en zo’n 30 sigarenfabriekjes. Hier liet hij zijn eigen Hajenius sigaren maken door de beste makers, met de meest verfijnde tabakken. Notabelen wisten hem te vinden, evenals industriëlen en zelfs koningshuizen. Zijn sigaren vonden aftrek tot ver over de landsgrenzen.

Rokin 96

Sinds 1914 bevindt het sigarenhuis zich in één van de mooiste panden aan het Rokin. Het pand heeft een Art Déco interieur, met Italiaans marmer, kunstige ornamenten en kolossale kroonluchters die nog uit de tijd stammen dat gas Amsterdam verlichtte. In de smoking lounge heerst een oase van rust om te genieten van een sigaar, een glas cognac, de krant en goed gezelschap.

De lockers

‘Een overblijfsel uit het verleden, maar in zijn traditie nog springlevend: de lockers. Het is een bewaarplek van persoonlijk rookgenot van prominente Nederlanders’, aldus Hajenius. Met haar humidor-lockers brengt het huis een interessante en invloedrijke groep sigarenliefhebbers bijeen.

Goody Bag

goodybag

Bij het verlaten van het pand kregen alle genodigden een Goody Bag mee. Hierin zaten allerlei leuke cadeautjes in van onder andere Bonne Clé, Pakkend, Persian Caviar, Distinctly Different en Hajenius.

Een Goody Bag ontvangen is altijd een extra attente manier om afscheid te nemen. De Goody Bag was met smaakvolle geschenken gevuld en dat bracht een glimlach op ieders mond.

Video

Foto’s geven een prima beeld van de gebeurtenissen, maar een video laat echt zien wat er gebeurt. Vandaar dat we het plechtige moment van de uitreiking van de sleutel van de locker van François-Léon op de digitale plaat hebben vastgelegd.

Hajenius had flink werk gemaakt van dit speciale moment en daar was dan ook alle reden toe.

Photo gallery

fl2     fl3

fl4     fl5

fl6     fl7

fl9     fl11

fl12     fl13

erieke     fl38

fl14     fl15

fl16     fl18

fl19     fl20

fl21     fl22

fl24     fl33

fl25     fl25

fl27     fl28

fl29     fl30

fl31     fl32

fl34     fl35

fl36     fl37

Video and Photo Credits: Amsterdam Today

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1