News Ticker

Seksistische humor slechtst gewaardeerd op het werk

office

Laten we het jaar lachend afsluiten met het thema ‘Humor op de werkvloer’. Vacaturekrant.nl heeft onderzoek gedaan onder hun websitebezoekers over dit onderwerp. Dat humor onmisbaar is op de werkvloer is duidelijk, mits de grappen niet ongepast zijn.

Volgens de werkenden is het grootste voordeel van humor op de werkvloer dat het je werk gewoonweg een stuk leuker maakt (65%). Maar humor kan ook helpen om beter samen te werken (28%) of om lastige gesprekken te voeren (7%).

Zijn er dan ook nadelen aan humor op de werkvloer? Volgens de helft van de werkenden niet. Wel vindt 27% sommige grappen ongepast. Vooral seksistische humor wordt genoemd (52%) als meest slechte vorm van humor op het werk, gevolgd door flauwe (18%) of botte humor (18%) en sarcasme (12%). Andere nadelen die genoemd worden aan grappenmakers op het werk zijn het zelf niet in de stemming zijn voor een lolletje (12%) en het afgeleid raken van het werk (9%).

Maar hoe zit het met humor tijdens sollicitaties? 11% van de sollicitanten vindt dat je in deze fase het best strikt professioneel kunt blijven. 7% gebruikt juist humor om zichzelf te onderscheiden en de overige 82% vindt een grapje hier en daar moeten kunnen tijdens sollicitaties.

Bron: vacaturekrant.nl

Photo credit: Phillie Casablanca / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1