News Ticker

De schulden van Air France KLM vliegen omhoog

airfranceklm

Air France KLM is een Frans-Nederlandse multinational onder Frans recht met zijn hoofdkantoor in Roissy-Charles de Gaulle Airport bij Parijs. In 2015 vervoerde de maatschappij 90 miljoen passagiers. Het is de grootste luchtvaartonderneming ter wereld in termen van omzet, de derde in de wereld en grootste in Europa in termen van passagiers-kilometers en de grootste vliegende vrachtvervoerder ter wereld.

Schulden

De schulden van Air France KLM gaan dit jaar van €4,2 naar €11,2 miljard omhoog. Nieuwe accountantsregels maken de schuld voor de luchtvaartcombinatie veel groter. Dat meldt de Franse krant Les Echos, zonder te verwijzen naar een bron.

Kosten van leasen

Volgens deze nieuwe regels moeten luchtvaartbedrijven de kosten van het leasen van vliegtuigen in hun boekhouding bij de schuld opnemen. Air France KLM huurt als groep ongeveer 40% van al zijn vliegtuigen, aldus Les Echos.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Frans Berkelaar via Foter.com / CC BY-ND

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1