News Ticker

Salaris Albert Verlinde van 900.000,- euro naar 450.000,- euro

Albert Verlinde hoeft niet naar de Voedselbank. Dat is zeker. Volgens Quote zijn de zakken van Verlinde diep gevuld. Naar verluid is het salaris van Albert Verlinde gehalveerd nu hij niet langer RTL Boulevard, maar RTL Live presenteert. Dat vertellen ingewijden in een weekblad. Verlinde heeft in het verleden min of meer bevestigd dat hij bij RTL Boulevard maar liefst 900.000 euro per jaar verdiende. Toen hij in oktober op Radio 538 werd gevraagd of hij salaris in moet leveren nu hij middag-tv maakt, wilde hij geen antwoord geven. Maar de bronnen van het weekblad doen dat wel: zijn salaris zou zijn gehalveerd.

De helft van zijn salaris

De showkenner zou nu genoegen moeten nemen met 450.000 euro per jaar. Dat is nog steeds een vorstelijke beloning voor drie keer per week RTL Live, dat drie keer zo weinig kijkers trekt als RTL Boulevard.

Grootverdiener

Vorig jaar mei plaagde Winston Gerschtanowitz zijn collega Verlinde nog met zijn torenhoge salaris. Verlinde had het in RTL Boulevard over de topsalarissen bij de NPO, waarna Gerschtanowitz over Verlinde’s eigen salaris begon: “De grootste verdiener van Hilversum zit hier volgens mij.”

De showkenner kwam met een ontkenning, maar daar nam Gerschtanowitz geen genoegen mee: “Noem eens iemand dan! Wie denk jij dat meer verdient dan jij?”

Linda de Mol

Verlinde: “Ik weet helemaal niet of ik de grootste verdiener van Hilversum ben. Ik denk dat er nog mensen ver boven zitten, maar ik heb het in elk geval niet slecht. We hebben wel meer mensen bij RTL zitten, bijvoorbeeld Linda de Mol. Die zal meer verdienen, absoluut, daar ben ik van overtuigd. En jij zit ook niet zo heel veel achter me, ha ha.”

Nu behoort Verlinde níet meer tot de topverdieners bij de televisie. Heel druk zal hij zich daar niet over maken.

Stage Entertainment

Albert heeft nog wat extra inkomsten uit zijn werkzaamheden in de musicalbranche, dus zijn spaarrekening zal redelijk gevuld zijn.

Kijkt u wel eens naar zijn nieuwe tv-programma RTL Live?

stephanie

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

Photo credit: Images_of_Money via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1