News Ticker

Erland Galjaard: “RTL-sterren leveren veel geld in bij nieuw contract”

erland

De loonstrookjes van de RTL-sterren krijgen een andere inhoud als hun contract opnieuw wordt afgesloten, want RTL 4 is flink aan het bezuinigen op haar artiestenstal. De presentatoren die wél mogen blijven, in tegenstelling tot de dit jaar ontslagen Irene Moors, Nicolette van Dam en Nance Coolen, moeten flink wat salaris inleveren. Dat meldt een weekblad op basis van ingewijden. De tijd dat sterren voor tonnen extra overstapten naar de concurrent, is volgens het weekblad voorbij. “Sterker nog, diverse BN’ers zijn al schoorvoetend akkoord gegaan met een salarisverlaging in plaats van een verhoging.“

Enorme salarissen

In het verleden lekten de torenhoge salarissen van een aantal tv-sterren uit. Zo verdiende Gerard Joling in zijn exclusieve SBS 6-jaren naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar en verdiende Albert Verlinde bij RTL Boulevard 900.000 euro.

Op dit moment zijn Linda de Mol en Wendy van Dijk, de vrouw van RTL-baas Erland Galjaard, dé topverdieners in tv-land, aldus het weekblad. Het blad schat hun salaris op rond de één miljoen euro.

Tijden veranderen

Maar tijden veranderen, aldus het weekblad. Het blad wijst erop dat de salarisnormen bij de NPO steeds strenger worden en dat RTL en SBS last hebben van de weglopende jonge tv-kijker.

“De contracten die RTL heeft met zijn sterren worden natuurlijk gewoon gehandhaafd. Maar zodra een contract afloopt, komen er nieuwe onderhandelingen. Daarbij wordt er steevast minder geboden dan voorheen het geval was“, zegt een insider.

Demotie

“Voor iemand die vroeger zes ton verdiende, wordt nu ineens nog maar vier ton betaald. Dat is nog steeds een riant salaris, maar een harde klap als je meer gewend bent.”

Het weekblad heeft vernomen dat diverse sterren ‘noodgedwongen’ al akkoord zijn gegaan met een salarisverlaging. Het blad stelt dat Albert Verlinde van 900.000 naar 450.000 euro is gegaan en dat ook Gordon flink heeft ingeleverd.

Schrikeffect

“Kennelijk zijn veel sterren ervan geschrokken dat commerciële zenders er niet voor terugdeinzen om de samenwerking met hun bekende gezichten te beëindigen“, aldus het weekblad, wijzend op Coolen, Moors en Van Dam. “Er lijken nog meer namen te gaan volgen, als we onze bronnen bij de zender mogen geloven.”

Wat vindt u van het inleveren van het salaris van de zogenaamde televisiesterren?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: KleurrijkeTop100 via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1