News Ticker

Roderick Veelo van RTL Z: walging over Trump maakt journalisten blind

roderickveelo

RTL Z-host Roderick Veelo denkt dat walging over Donald Trump journalisten van bijvoorbeeld de NPO heeft belet om op een evenwichtige manier verslag te doen van de Amerikaanse verkiezingen. Dat zegt hij in een column op de RTL-site. Het is al heel lang zo, aldus Veelo. Hij werkte in 1991 bij de VARA toen Frits Bolkestein een rede hield over de slechte integratie van moslims in Europa. Veelo wilde Bolkestein ondervragen, maar de VARA wilde volgens hem geen ‘fascist’ aan het woord.

Veelo werd met argwaan bekeken, zegt hij zelf. “En de redacteur? Was die eigenlijk wel goed bij zijn hoofd, om zo’n suggestie te doen? Bolkestein deugde niet, maar deugde ik eigenlijk wel?

Nog altijd houden journalisten er een politieke agenda op na, aldus Veelo. “De tijden van al te dogmatische keuzes ten koste van een onwelgevallige fractievoorzitter zijn misschien voorbij, maar voor Donald Trump is er met alle plezier een uitzondering gemaakt.

De politieke agenda van journalisten is te vaak leidend, meent hij. “Bezwaren tegen immigranten dienden als extremistisch gelabeld te worden. En tijdens de Amerikaanse verkiezingen behoorde het beeld in tact te blijven van Trump de racist, die nergens goed voor was dan voor het mobiliseren van een uitgerangeerde onderklasse.”

Het is blijkbaar een hele klus je politieke voorkeur te parkeren en de verleiding te weerstaan weg te dromen in de eendimensionale verheerlijking van je favoriete politicus.”

De reacties op het stuk van Veelo zijn gemengd. Zijn baas Pieter Klein, adjuncthoofdredacteur van RTL Nieuws, zegt: “Altijd lekker contrair, onze Roderick Veelo.

Daphne Lammers heeft het over ‘vingers op zere plekken’ en Erik Mouthaan twittert: “Herken mezelf hier zo ongelofelijk NIET in. Ik schrijf deze week wel een verantwoording.

De column van Veelo kunt u lezen op de website van RTL Z.

Bron: mediacourant

Photo credit: DonkeyHotey via Foter.com / CC BY-SA

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1