News Ticker

RBS betaalt ‘toelage’ in plaats van ‘bonus’

rbs

De Britse bank RBS heeft tien topbestuurders voor £1,9 miljoen (€2,4 miljoen) aan ‘toelages’ uitbetaald. Op die manier vallen de douceurtjes niet onder de Europese bonusregels.

Dat meldt de Britse krant The Guardian vrijdagavond. Eerder betaalde RBS het tiental tezamen al £3,5 miljoen, om de eerste acht maanden van dit jaar te dekken.

Europese regels schrijven voor dat banken maximaal één jaarsalaris aan bonus mogen uitkeren. Door het een toelage te noemen, valt de betaling niet onder die regels, aldus The Guardian.

De tien zijn topbankiers van RBS, maar slechts één zit op het niveau van de raad van bestuur. Dat is Ewen Stevenson, de financieel topman.

Bonus eerder

Vrijdag bleek ook dat de Amerikaanse bank Morgan Stanley de bonussen voor zijn personeel eerder gaat uitbetalen. Zo kunnen de bankiers dit jaar al de helft van hun eindejaarsbonus tegemoet zien, terwijl ze het vorig jaar nog moesten doen met een vijfde van de bonus.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: de Telegraaf

Photo credit: ell brown / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1