News Ticker

Prof.dr. Damiaan Denys – nieuw gezicht beroepsvereniging psychiaters

psyche

Tijdens het 44ste Voorjaarscongres dat vandaag van start gaat tot en met 1 april a.s. in het MECC in Maastricht, wordt de van origine Vlaamse hoogleraar psychiatrie en filosoof Prof. dr. Damiaan Denys aangesteld als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

denys

“Richting geven aan de worsteling van het vak op zoek naar haar nieuwe identiteit, juist in een tijd waarin de noodzaak voor een heldere en stevige positie het hoogst is; dàt vind ik nou leuk”. Eén van de belangrijkste redenen voor Prof. dr. Denys om de beroepsgroep van psychiaters voor de komende drie jaar te willen vertegenwoordigen.

Zijn eigen vakgenoten zal de nieuwe Verenigingsvoorzitter op het driedaags wetenschappelijk congres vooral aanspreken op de moed die nodig is om terug te vallen op de interne deskundigheid en inzichten van de psychiater als medicus. Prof. dr. Denys: “We zijn er niet voor het streven naar ‘geluk’ of ‘je goed voelen’. Dat zijn geen doelstellingen die tot de psychiatrie behoren. Teveel maatschappelijke issues zijn de laatste jaren tot het domein van de psychiater gerekend. Onder druk uit de maatschappij, maar ook door onszelf zijn ‘de randjes’ van het vak opgezocht. Het is nu tijd om duidelijke grenzen te stellen. Geen gemakkelijke klus, maar daar moeten we met elkaar de schouders onder zetten.”

Prof. dr. Denys is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC). In 2015 heeft het grote publiek hem in het tv-programma ‘Zomergasten’ leren kennen als expert op het gebied van angst- en dwangstoornissen en leider van (inter)nationaal wetenschappelijk klinisch en neurobiologisch onderzoek op dit gebied. Ook over de laatste ontwikkelingen op dit terrein zal hij de deelnemers van het wetenschappelijk Voorjaarscongres toespreken.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: richardcarlpearson555 via Foter.com /CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1