News Ticker

Probleemjeugd tien jaar aan het werk bij Fifteen

jamie
Als een van de eersten begon hij tien jaar geleden met de koksopleiding van Jamie Oliver’s restaurant Fifteen in Amsterdam.

Donovan Kraag was zeventien en stond er destijds alleen voor, zonder vader en moeder. Inmiddels is hij zelfstandig kok en ziet hij de opleiding als een redding.

Het restaurant aan het Amsterdamse IJ ademt Jamie Oliver. Aan de wand hangen foto’s van de beroemde Britse topkok omringd door leerlingen, in de kast staan zijn kookboeken en tijdschrijften.

Oliver zelf is er tegenwoordig zelden te vinden. Zijn doel is eens per jaar langs te komen, maar de agenda laat dit niet altijd toe. Toch is hij volgens Coen Alewijnse, een van de oprichters van Fifteen in Amsterdam, oprecht betrokken bij de zaak.

Jaarlijks leidt Fifteen Amsterdam twintig tot dertig jongeren op tussen de 18 en 24 jaar oud. Het zijn veelal jongeren zonder werk of opleiding. Vaak is er meer aan de hand, zoals schulden of drugsproblematiek. Behalve de scholing tot kok wordt daarom ook hun privésituatie op orde gebracht. ”Anders heeft het geen zin ze iets te leren”, stelt Alewijnse.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: nu.nl

Photo credit: really short / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1