News Ticker

Populaire tentoonstelling Daubigny, Monet en Van Gogh t/m 29 januari

Daubigny, Monet, Van Gogh. Impressies van het landschap is z’n laatste maand in gegaan. Zondag 29 januari is de laatste dag waarop de succesvolle tentoonstelling te zien is. Daubigny, Monet, Van Gogh ontrafelt het verhaal van ‘vergeten’ kunstenaar Daubigny die gold als baanbreker, maar vooral als belangrijk voorbeeld voor Van Gogh. Een groot aantal werken van Daubigny, Van Gogh en impressionisten als Monet en Pissarro, afkomstig uit meer dan 35 internationale musea en privécollecties, zijn tot het eind van deze maand in het Van Gogh Museum te bewonderen.
 
Vader van de impressionisten
Charles-François Daubigny (1817-1878) was een van de belangrijkste Franse landschapschilders van de 19de eeuw. Niet alleen schiep hij een indrukwekkend oeuvre, hij opende ook nieuwe wegen in de schilderkunst. Zijn voorliefde voor het schilderen van landschappen in de openlucht en zijn baanbrekende, schetsmatige schildertechniek maakten de weg vrij voor het werk van de impressionisten. Toch is Daubigny vandaag de dag vrij onbekend bij het grote publiek. Met Daubigny, Monet, Van Gogh. Impressies van het landschap heeft het Van Gogh Museum daar verandering in gebracht.
De tentoonstelling toont op grote schaal de belangrijkste schilderijen uit Daubigny’s oeuvre aangevuld met werken van Gogh en impressionisten als Monet, afkomstig uit meer dan 35internationale musea en privécollecties. Speciaal voor de tentoonstelling presenteert het Van Gogh Museum een moderne, multimediale variant van Daubigny’s beroemde atelierboot. Via film, geluid en diverse voorwerpen kan het publiek het schilderen op het water zelf ervaren.

Recordaantal
Daubigny, Monet, Van Gogh kreeg positieve recensies in de (inter)nationale pers en online. De tentoonstelling was een van de grote trekkers van het Van Gogh Museum in 2016, het jaar waarin het recordaantal van bijna 2,1 miljoen bezoekers werd getrokken. Een historische mijlpaal sinds de oprichting van het museum.Geen wachtrij

Het Van Gogh Museum biedt de mogelijkheid om tickets online te kopen. Met een e-ticket kun je bij de ingang direct doorlopen op een door jou gekozen datum en tijdstip. Ook is het mogelijk om vooraf een multimediatour te reserveren.
tickets.vangoghmuseum.nl

Toegangsprijzen
Volwassenen: € 17,-
0 t/m 17 jaar: gratis
Museumkaart: gratis
CJP: € 14,-
 
Bereikbaarheid
Tramlijnen 2, 3, 5 en 12 en bussen 170, 171 en 172
 
www.vangoghmuseum.nl/daubigny

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: JD Hancock via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1