News Ticker

Politiek: Paul van Liempt gaat Theo Hiddema interviewen

theohiddema

We hebben weer binnenkort politieke verkiezingen. De politici komen uit hun pluche om zich te laten interviewen. Zo ook nieuwkomer Theo Hiddema.

Theo Hiddema, die zich kort geleden heeft aangesloten bij de partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet, heeft ja gezegd tegen een groot tv-interview met Paul van Liempt op RTL Z. Hij zit aankomende maandag om 22.30 uur in de seizoensopener van Van Liempt 1-op-1. Dat heeft de tv-zender laten weten. De advocaat ontvangt Van Liempt in zijn klassieke grachtenpand in Amsterdam, waar hij woont en werkt. Hij geeft een rondleiding door zijn huis en gaat er op zijn praatstoel zitten.

Hij vertelt waarom hij trots is op een bijzonder portret van zichzelf, bewondert een fotocollage van zijn vorig jaar overleden vrouw Gerrie en laat Van Liempt meegenieten van zijn favoriete muziek.

Hiddema doet weer een aantal gepeperde uitspraken. Zo hekelt hij Mark Rutte, die liet weten niet met de PVV te gaan regeren: “Een tikkeltje dom (…) en er spreekt ook dedain uit.”

En hij spreekt zijn afschuw uit over de Tweede Kamer, die in zijn ogen bevolkt wordt ‘door veel domme mensen’. Zelf hoopt hij daar als de nummer 2 van Forum voor Democratie ook terecht te komen. “Het is frustrerend dat je dan moet samenwerken met mensen die niet al te snugger zijn.”

Na de dood van zijn vrouw leefde hij als een ‘verdrietige kluizenaar’ en nog altijd draagt hij ‘een vorm van somberheid’, met zich mee. Als het moet zoekt hij professionele hulp, maar vooralsnog is zijn werk een uitlaatklep. En wijzend op het boek ‘Humeuren en temperamenten’ van zijn favoriete auteur Gerrit Komrij: “Hier heb ik meer aan dan aan een psychiater.”

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: -JvL- via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1