News Ticker

Politiek debat over positie bewoners, buurtrechten en aandachtswijken

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) organiseert op vrijdag 17 februari tussen 13:15 en 17:00 een debat tussen Tweede Kamerleden en actieve bewoners uit heel Nederland. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam debatteren we over: aandachtswijken, eigenaarschap, wijkagenten, buurtrechten, zorg, radicalisering, bezuinigingen en buurthuizen.

Zo’n 100 maatschappelijk initiatiefnemers gaan met Kamerleden in debat. Niet alleen om erachter te komen wat de standpunten zijn van de verschillende politieke partijen, maar ook om politici standpunten en inzichten mee te geven uit de praktijk, van de actieve bewoners uit Nederland. Want wat is er de aankomende jaren nodig om wijken sterker te maken en de lokale democratie te versterken?
Natuurlijk zullen de Kamerleden ook met elkaar redetwisten. Welke Kamerleden vinden elkaar op de voorstellen van actieve bewoners?

Kort programma
13:15 uur – Ontvangst
13:30 uur – Snelcursus: Debatteren en overtuigen. Tips en trics van experts
14.00 uur – Voorwerk. Om samen het meest uit het debat te halen, bereiden we ons in themagroepen voor. Wat hebben we de aankomende 4 jaar nodig?
15:00 uur – Start van het debat, 4 rondes
– Veilige buurten, wat werkt
– Buurtrechten, regels moeten veranderen
– Oude aandachtswijken, over verbroken beloftes
– Maak je punt! Neem het podium – Kamerleden reageren op jouw stelling

Aanwezige Kamerleden
Onder meer
Dilan Yesilgoz – Zegerius – VVD
Linda Voortman – GroenLinks
Grace Tanamal – PvdA
Nicole Temmink – SP
Piratenpartij – Matthijs Pontier
Carla Dik-Faber- ChristenUnie
Van CDA en D66 is nog niet duidelijk welke kandidaat komt (actuele info op website)

Bron: ANP Pers Support

Auteur: Stepahnie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Kennisland via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1