News Ticker

Paul Jansen wordt nieuwe hoofdredacteur van de Telegraaf

telegaaf

Paul Jansen wordt per 1 september de nieuwe hoofdredacteur van De Telegraaf. Zijn naam zoemde al even rond, nu is het officieel dat hij Sjuul Paradijs opvolgt.

De directie en hoofdredactie kozen unaniem voor de politiek commentator, die aan het Binnenhof uitgroeide tot een journalistiek boegbeeld van de krant. De redactieraad steunt de voordracht.

Column

De dinsdagse politieke column van Jansen (47) is verplicht leesvoer voor iedereen die er in Den Haag toe doet. Maar ook buiten de politieke arena geniet hij veel aanzien door het verhaal achter de hectische verwikkelingen uit de doeken te doen in de krant en op televisie.

De redactie zocht zo’n journalistiek kanon nadat Paradijs de krant in mei verliet. Jansen is een scherp analyticus die de vinger feilloos op de zere plek legt (politici kunnen erover meepraten) en krijgt de taak om De Telegraaf een nieuw tijdperk in te leiden. De oplage van de krant liep de afgelopen jaren gestaag terug, terwijl een nieuw verdienmodel voor nieuws op internet nog niet is gevonden. Als modern mediabedrijf moet De Telegraaf op alle platformen, (krant, tablet, telefoon, tv) toonaangevend zijn, zonder dat de herkenbaarheid van de oude Telegraaf verloren gaat.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: aloxe / Foter / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1