News Ticker

Paradijs en Emmer starten Trusted Media BV

freelance

Duo voormalig Telegraaf-hoofdredactie voorspelt zwaar weer oude media. Sjuul Paradijs, oud-hoofdredacteur van De Telegraaf en Jan-Kees Emmer, voormalig digitaal hoofdredacteur van De Telegraaf, richten samen een nieuw mediabedrijf op: Paradijs & Emmer TRUSTED MEDIA BV.

Beide journalisten hebben ter gelegenheid van de lancering een boek uitgebracht onder de titel ‘Ga Uitgeven. Een staatsgreep in de media.’ Daarin beschrijven zij een onomkeerbare marginalisering van de bestaande, traditionele mediabedrijven.

Paradijs en Emmer voorspellen dat de positie van klassieke uitgeverijen en mediabedrijven zwaar onder druk komt te staan als gevolg van de sterke opkomst van de sociale media. In navolging van de Verenigde Staten, gaan overheden, bedrijven, merken, politieke partijen en andere instellingen, zoals het Koninklijk Huis, in recordtempo hun eigen journalistieke media opbouwen. De financiering van de journalistiek in zijn huidige vorm zal door deze ontwikkeling zware averij oplopen.

Uit onderzoek van Piet Bakker, lector aan de Hogeschool in Utrecht, blijkt dat de lezer zich in hoog tempo afkeert van vooral de gedrukte media. Na een gestage afname van nog geen drie procent per jaar sinds de eeuwwisseling, is uit het onderzoek van Bakker in de periode vanaf 2013 een versnelling waar te nemen tot wel zes procent.

,,Iedereen is in staat om zelf mediabedrijf te worden,” aldus Paradijs. ,,Campagnes en journalistiek zullen in toenemende mate via de eigen mediakanalen verlopen. Daarmee raakt de levensader van de traditionele media-industrie verder bekneld met alle gevolgen van dien voor mediabedrijven en titels. Ook de traditionele persvoorlichters krijgen een totaal andere rol.”

,,De journalistiek is niet verloren”, stelt Emmer. ,,Zolang de lezer of kijker maar niet wordt overspoeld met gladde marketingpraat is het mogelijk om zelf een positie als medium te verwerven. Wie dat goed wil doen, heeft journalisten nodig om dit soort aanraakbare en prikkelende content te maken.”

De lancering van Trusted Media BV is de eerste van een aantal vernieuwende stappen van Paradijs en Emmer in de media. Zij kondigen vandaag aan dat zij de ambitie hebben om de komende maanden met een aantal nieuwe initiatieven te komen.

In ‘Ga Uitgeven’, dat ook verkrijgbaar is als smartbook en e-book, wordt de nieuwe kijk op journalistiek uitgebreid belicht. Het boek beschrijft hoe de schrijvers, gepokt en gemazeld aan het roer van de grootste krant van Nederland, tot het inzicht komen dat de toekomst ligt in het nieuwe uitgeven. Waarin niet de journalist bepaald wat goede of slechte verhalen zijn, maar de consument zelf.

Paradijs en Emmer zetten hun kennis van de journalistiek en hun ervaring met het mobiliseren en activeren van grote groepen consumenten in bij al die partijen die zelf uitgever willen worden.

Bron: sjuulparadijs.nl

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1