News Ticker

Opnieuw valse melding over een update van WhatsApp

whatsapp

Krijg je tijdens het internetten op je smartphone een pop-up scherm te zien waarin staat dat je WhatsApp verloopt en dat je de app opnieuw moet downloaden? Pas dan op! Veel mensen krijgen momenteel deze valse meldingen te zien.

De waarschuwing in de pop-up is eigenlijk gewoon een advertentie, maar lijkt op een melding. De advertentie bevat ook een link. Na het klikken op de link verschijnt er een website waar je telefoonnummer ingevuld moet worden.

Je telefoonnummer wordt echter niet gebruikt voor het verlengen van je WhatsApp, maar voor een SMS-abonnement.

Advies

Vul je telefoonnummer niet in! Je krijgt niet dit scherm te zien als je WhatsApp verloopt. Als dit wel het geval is, wordt je geleid naar de Apple App Store of de Google Play Store en niet naar een vage website. Wil je checken of je WhatsApp binnenkort verloopt? Kijk dan bij de instellingen op WhatsApp.

Afmelden

Heb je al je nummer ingevuld en zit je nu aan een abonnement vast? Ga dan naar de website van de stichting gedragscode mobiele diensten: www.payinfo.nl. Hier kun je betalingen inzien die gedaan zijn via je mobiele telefoon. Bovendien kun je lopende, mobiele abonnementen eenvoudig stoppen.

Bron: opgelicht.avrotros.nl

Photo credit: Sam Azgor via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1