News Ticker

Op 20 augustus bent u welkom bij het Prinsengrachtconcert

Prinsengrachtconcert

Ann Hallenberg, Il Pomo d’Oro, Edgar Moreau en Maarten Engeltjes trakteren het publiek tijdens het hoofdprogramma van het Prinsengrachtconcert op een indrukwekkend klassiek repertoire. Het Busch Trio verzorgt het voorprogramma en het middagprogramma wordt een bruisende mix van klassiek en pop tijdens het Kinderprinsengrachtconcert.

De Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d’Oro staan op 20 augustus samen met de 22-jarige Franse cellist Edgar Moreau en de Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes (1984) op het podium tijdens de 35ste editie van het Prinsengrachtconcert. Ook dit jaar belooft het Prinsengrachtconcert een groot muzikaal feest te worden voor de duizenden toeschouwers op de kade en in de bootjes, en voor de kijkers die het concert via AVROTROS live op NPO 2 of NPO Radio 4 volgen.

Naast de klassieker ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zullen Ann Hallenberg en Il Pomo d’Oro werken laten horen van onder anderen: Händel, Vivaldi, Gluck en Bach.

Voorprogramma
Voorafgaand aan het hoofdprogramma speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs. Een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een jonge musicus aan het begin van een veelbelovende internationale carrière. Mathieu vormt samen met Omri Epstein (piano) & Ori Epstein (cello) het Busch Trio, samen verzorgen zij het voorprogramma dat vanaf 20:00 uur op Radio 4 te horen is.

Kinderprinsengrachtconcert
Om 16.00 uur presenteert Yes-R het Kinderprinsengrachtconcert. Jan Smit, O’G3NE en Maan treden op met drie jonge muzikale supertalenten: harpiste Merle van der Lijke (11), klarinettiste Nynke Dijkstra (12) en cellist Joaquín de la Cruz (13) De muzikale leiding is in handen van arrangeur Edwin Schimscheimer. In zijn ensemble spelen musici van het JeugdOrkest Nederland.

Kinderprinsengrachtconcert op 20 augustus om 18.05 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Prinsengrachtconcert op 20 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en vanaf 20.00 uur live op NPO Radio 4.

Bron: AvroTros

Photo credit: bartvanpoll via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1