News Ticker

Online adverteren bij Amsterdam Today is heel effectief en efficiënt

frankscheers

Aan het woord is Frank Scheers. Frank is hoofdredacteur van Amsterdam Today. Ik vraag hem waarom online adverteren bij Amsterdam Today de juiste manier is om je klant te bereiken en waarom dat zo effectief is.

Online adverteren. Wat bedoel je daarmee precies?

Frank: “Amsterdam Today is een online magazine dat gericht is op de bewoners, de (internationale) bezoekers en de bedrijven in en om Amsterdam. Wij hebben geen gedrukte exemplaren op papier. Daar hebben wij een reden voor. Alle informatie wil men snel tot zijn of haar beschikking krijgen. Het Internet is de internationale informatiesnelweg en iedereen heeft toegang tot deze uiterst snelle online vorm van informatieverstrekking. Dat geldt ook voor het versturen van advertenties en reclameboodschappen.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Je bedoelt, nieuwe technieken zorgen voor meer efficiëntie?

Frank: “Efficiëntie sowieso. Niet alleen dat. De old school methode is het adverteren in een krant, magazine of weekblad. Zodra jouw advertentie klaar is, lever je hem aan, moet deze nog voor de deadline van printen nagekeken worden, want een fout is niet te herstellen, en na akkoord wordt de advertentie geprint. Jouw geprinte advertentie wordt eenmalig getoond in de krant, het magazine of het weekblad en vervolgens is jouw dure advertentie niet meer te zien. De papierbak is het eindadres. Daarnaast wordt jouw advertentie door een klein aantal mensen gezien, want heel veel lezers zijn niet geïnteresseerd in jouw advertentie. Als je scooters verkoopt, is niet iedereen geïnteresseerd in jouw advertentie, want niet iedereen wil een scooter kopen. Ook is niet meetbaar of jouw advertentie het gewenste bereik heeft opgeleverd. De advertentie is vaak zo klein dat je naast een kleine foto wat tekst kwijt kan.”

onlinejonger     onlinebejaarden

“Bij online adverteren gaat dat heel anders. Ten eerste blijft jouw advertorial altijd zichtbaar op het Internet voor jong en oud. Dat is handig voor de zoekmachines, waardoor jouw advertorial continu gevonden kan worden. Indien na plaatsing nog iets aangepast moet worden, dan kan dat. Naast een flinke hoeveelheid tekst kunnen diverse aantrekkelijke foto’s worden geplaatst, maar ook een video of een filmpje om je reclameboodschap te benadrukken. De teksten schrijven wij overigens in overleg met de klant in het Nederlands of in het Engels. Belangrijk is dat diverse links geplaatst kunnen worden, zodat de lezers direct naar een website of eerder geplaatste advertorial geleid kunnen worden. Aangezien alles wat online gaat meetbaar is, kun je exact analyseren welk bereik jouw online advertorial heeft opgeleverd. Via online adverteren, kun je jouw advertorial zodanig inregelen, dat als je scooters verkoopt alleen de potentiële kopers van een scooter jouw advertorial op zijn of haar beeldscherm krijgen. Heel effectief, efficiënt, snel, continu zichtbaar, direct gericht op de doelgroep, aanpasbaar, waar voor je geld (return on investment), milieuvriendelijk (geen papier en inkt nodig) en deelbaar op alle sociale media (zonder postbode). En onze tarieven zijn heel aantrekkelijk.”

Ik begrijp dat een geprinte advertentie zonde van het geld is?

Frank: “Het is niet zonde van het geld, maar het kan veel beter. Online adverteren heeft zoveel meer mogelijkheden. Stel, je ziet een leuke advertentie in een krant en je wilt deze delen met enkele mensen. Hoe ga je dat doen? Uitknippen, kopiëren en per brief of een fax rondsturen? Online kun je iedereen bereiken binnen een oogopslag. Alles gaat razend snel en dat wil men.”

Wat is het verschil tussen een advertentie en een advertorial?”

advertentie

Frank: “Een advertentie is qua inhoud en vorm bedoeld om op een vaak schreeuwende manier aandacht te vragen voor jouw dienst of product. Een geprinte advertentie is niet goedkoop en de adverteerder moet zoveel mogelijk aandacht zien te krijgen voor zijn of haar advertentie, die na eenmalig gebruik in de prullenbak verdwijnt. Bij een advertorial op Amsterdam Today gaat dat heel anders. Ten eerste hebben wij alle ruimte en kunnen we veel tekst kwijt, diverse foto’s en eventueel een video of een filmpje in de advertorial plaatsen. Vervolgens schrijven wij een hele aangename tekst, waarbij de reclameboodschap niet als commercieel overkomt, maar het in feite wel is. Het leest als een normaal artikel. In de advertorial kunnen wij links plaatsen. Deze links kunnen verwijzen naar een website, een eerder geplaatste advertorial of iets anders dat de adverteerder aan de lezers wil laten zien. Een online advertorial levert de adverteerder veel meer op dan een gewone geprinte advertentie.”

Online adverteren is het dus helemaal?

Frank: “Ik ben zelf ondernemer en als ik mijn bedrijf effectief en efficiënt onder de aandacht zou willen brengen bij mijn doelgroep zou ik altijd kiezen voor online adverteren. Vergeet niet dat er nog meer technieken worden ontwikkeld. Amsterdam Today is al een flinke tijd bezig met virtual reality. Wij willen nieuws brengen, waarbij je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent. Dan heb je virtual reality nodig. Deze vorm van journalistiek bedrijven noemen wij Immersive Journalism. Op dit moment staat virtual reality in de kinderschoenen. Heel af en toe kom je op tv een reclame tegen, waar virtual reality in verwerkt zit. Amsterdam Today gaat steeds vaker virtal reality in haar advertorials verwerken. Door virtual reality beleef je een reclameboodschap geheel anders en veel intenser. Bij een geprinte advertentie kan dat allemaal niet.”

Waarom zie je nog steeds zoveel geprinte reclame?

Frank: “Ondernemers zijn gewend aan geprinte reclame, omdat dat de manier is, zoals het altijd is geweest. Flyers maken en uitdelen, is alsof je direct je geld wegsmijt. De meeste flyers komen in de vuilnisbak terecht. De ondernemers moeten nog wennen aan online adverteren, maar wij merken dat als zij eenmaal bij ons online geadverteerd hebben zij nooit meer een geprinte reclame gaan nemen. Ondernemers zijn bezig met ondernemen en niet met hoe je het best je bedrijf kunt promoten. Ieder zijn vak. Daarom zeggen wij: “Bent u ondernemer? Amsterdam Today is uw mediapartner!”, want wij zijn goed in het online publiceren van hetgeen een bedrijf aan haar doelgroep wil laten weten.”

Vertel eens wat over jullie eigen netwerk

Frank: “Door onze publicaties hebben wij een continu groeiend bereik in Nederland, maar ook in Amerika, China en Duitsland et cetera. Door online te zijn kun je in feite de hele wereld bereiken in no time. Wij hebben diverse eigen pagina’s met een groot bereik op de sociale media, die wij actief bewerken. Op LinkedIn hebben wij de besloten groep Freelance Journalism met 2150 nationale en internationale mediaprofessionals. Elke dag komen daar meer bij. Op Facebook zijn wij heel actief. Ook voor onze klanten. Onze klanten adviseren wij om hun advertorial gericht te boosten, waarbij de advertorial alleen op de tijdlijn komt van de potentiële klant. Dit kan heel nauwkeurig ingesteld worden. Wij helpen de klant in overleg met het inregelen van het boosttraject. Alles is meetbaar en achteraf krijgt de klant een uitgebreide rapportage, die geanalyseerd kan worden. Na de analyse kun je een nieuwe boosting eventueel bijstellen. Helder, duidelijk en overzichtelijk.”

Welke conclusie kun je trekken uit online adverteren via Amsterdam Today?

Frank: “De return on investment is heel hoog. Onze tarieven zijn heel schappelijk en wij bieden waar voor de klant’s geld. Ons abonnementensysteem is voor de ondernemer heel aantrekkelijke qua tarief, maar ook qua flexibiliteit. Je zit nergens aan vast.

Vergeleken met het old school adverteren in een krant, magazine of weekblad verdien je veel meer aan elke geïnvesteerde euro uit het advertentiebudget door online te adverteren via Amsterdam Today! Ik noem de voordelen van online adverteren bij Amsterdam Today hierna even op.”

Voordelen van online adverteren bij Amsterdam Today:

 • Efficient
 • Effectief
 • Milieuvriendelijk
 • Heel snel te publiceren
 • Ons tarief is heel aantrekkelijk
 • Hele hoge return on investment
 • Continu zichtbaar op het Internet
 • Continu deelbaar op alle sociale media
 • Speciaal tarief voor startende ondernemers
 • Het bereik van de advertorial is exact meetbaar
 • In de advertorial zijn video’s of films te plaatsen
 • De advertorial is altijd aanpasbaar na publicatie
 • De advertorial kan in overleg veel foto’s bevatten
 • Continu vindbaar door de zoekmachines door SEO
 • De advertorial bevat veel informatie over het bedrijf
 • Nieuwe technieken zoals virtual reality zijn toepasbaar
 • Ons abonnementensysteem is flexibel en financieel heel aantrekkelijk
 • Door gerichte targeting en boosting beter en effectiever bereik bij de doelgroep
 • In de advertorial zijn links te plaatsen met verwijzingen naar websites en dergelijke
 • De advertorial schrijven we in overleg in het Nederlands of in het Engels of in beide talen

Wat kun je de potentiële adverteerder aanraden?

Frank: “Potentiële adverteerders, die graag gebruik willen maken van online adverteren via Amsterdam Today, raad ik aan om de onderstaande links te bekijken. Op basis van deze informatie kunnen zij beslissen of zij met ons willen bellen op 06-53893998 of dat zij een e-mail willen sturen naar f.scheers@amsterdamtoday.eu.”

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Japanese Salon (Nederlandse versie)

Japanese Salon(Engelse versie)

Gin Tour per Salonboot

Hilton Haringparty 2016

Introductie nieuwe Ferrari bij De Hoefslag

Introductie nieuw horloge van Henry London

Masters of LXRY 2016 staat voor Luxury, Kwaliteit, Sfeer, Business en Beauty

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

 

 

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Bent u Ondernemer? Amsterdam Today is uw Online Publicist! - Amsterdam Today
 2. Ondernemers: "Adverteert u al online, aangezien dat echt werkt?" - Amsterdam Today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1