News Ticker

Online adverteren via Amsterdam Today: efficiënt, snel en wel blijvend zichtbaar

texting

Nog steeds plaatsen veel ondernemers en bedrijven advertenties in kranten, bladen, magazines of in huis aan huis blaadjes. Dat gebeurt al decennia lang. Gedrukte media is daar groot mee geworden en dat is begrijpelijk als je naar de afgelopen decennia kijkt. Papier en inkt passen prima bij elkaar. Ook papier en afval en daar worden kranten vaak voor gebruikt.

krantafval

Nieuwe tijden en nieuwe technieken

De tijden veranderen echter snel en ook de manier van adverteren. Door nieuwe technieken, zoals het Internet in combinatie met de mobiele telefoons, worden commerciële boodschappen de afgelopen jaren op de nieuwste manieren aangeboden. Gigantisch snel en direct gericht op de beoogde doelgroep. Niet alleen snel en direct, maar ook meetbaar en efficiënt. Je kunt zelfs je online advertorial zo nauwkeurig verzenden dat je bijna alleen geïnteresseerden in jouw dienst of product bereikt.

Old School adverteren

Herkent u dit? U ontvangt uw krant, weekblad, magazine of huis aan huis blaadjes. U leest wel of niet aandachtig de inhoud, ziet ook dat er advertenties in staan en vervolgens gaat het door u ontvangen gedrukte media-aanbod in de vuilnisbak. Veel gaat zelfs ongelezen direct de vuilnisbak in. Een groot aantal advertenties bereiken best wel de doelgroep, maar omdat de advertenties te zien zijn voor iedereen, betaalt de adverteerder ook voor de aandacht van personen, die niet geïnteresseerd zijn in deze advertenties. Niet efficiënt en een slechte return on investment.

Niet exact meetbaar

Als ondernemer wil je zoveel mogelijk halen uit je euro, die je besteedt aan reclame. Je wilt dit kunnen meten en je wil een heldere reportage ontvangen. Je wilt waar voor je geld.

Letterlijk weggegooid geld

afvalemmer

Bij gedrukte media is dit niet mogelijk op een adequate manier. Het bedrijf dat de gedrukte media maakt, vertelt dat ze een bepaalde oplage hebben. Dat wel. Maar wat kun je daar mee als adverteerder? Als je als ondernemer zin hebt om de papierbakken met de blauwe deksel te bekijken in een stad, dan kun je zien hoeveel geld letterlijk wordt weggegooid. Dat geeft een indruk, maar geen enkele ondernemer doet dit. Daarnaast is het gebruiken van papier slecht voor het milieu en als men eens wist hoeveel papier wordt gebruikt voor commerciële boodschappen op papier, dan kun je daar behoorlijk van schrikken.

Online adverteren

Amsterdam Today publiceert advertorials in het Nederlands of het Engels voor ondernemers en bedrijven. Dit doen wij alleen maar online, want Amsterdam Today is een online magazine. Wij doen niet aan gedrukte uitgaven. Daar hebben wij diverse redenen voor. Het online aanbieden van artikelen en/of advertorials gaat namelijk razend snel. Onze publicaties verschijnen direct op het Internet en blijven daar continu zichtbaar. Niks weggooien van de advertorial, zoals bij de gedrukte media. Gewoon continu zichtbaar voor zoekmachines, maar ook continu deelbaar op alle sociale media. Daarnaast kunnen we veel meer aan tekst kwijt en diverse foto’s plaatsen bij de advertorial, aangevuld met een filmpje of een video van de adverteerder. Mocht de tekst later aangepast dienen te worden, dan kan dat. Bij de gedrukte media kan dat allemaal niet.

Wel meetbaar en geen weggegooid geld

neeisneeAlles wat digitaal verspreid wordt, is meetbaar. Doordat je kunt meten, krijg je inzicht in het bereik en het behaalde resultaat. Dit kun je na een analyse bijstellen. Je kunt doelgroepen exact samenstellen en deze gericht jouw advertorial toezenden. Dat is pas efficiënt. Je betaalt niet voor mensen, die jouw advertorial helemaal niet willen lezen. Uw advertorial komt daardoor niet op het verkeerde adres. Bij de gedrukte media is dit allemaal niet mogelijk.

Het delen van artikelen of advertorials

Bij de gedrukte media kun je best iets delen. Je geeft bijvoorbeeld jouw buurman je krant en daar blijft het bij. Fysiek is het onmogelijk om gedrukte media eenvoudig te verspreiden. Bij online publicaties gaat dat in een oogopslag en kun je via de sociale media enorm veel mensen bereiken als je iets wilt delen. Zij kunnen dat ook weer delen. Alles gaat ontzettend snel, want iedereen heeft een mobieltje binnen handbereik.

Boosten op Facebook

U kunt bijvoorbeeld uw advertorial laten boosten via Facebook. Door allerlei gegevens in te voeren, komt uw advertorial in principe alleen bij uw doelgroep op hun tijdlijn. Alles is meetbaar en na afloop van het boosten ontvangt de adverteerder een uitgebreid rapport. Het verspreiden van de advertorial gaat online en spaart het milieu, want geen papier hoeft gedrukt te worden en geen postbode hoeft met de auto rond te gaan rijden.

Enkele voorbeelden van online advertorials

Amsterdam Today schrijft advertorials voor bedrijven of commerciële artikelen over zakelijke evenementen. Enkele voorbeelden kunt u inzien via de volgende links:

Japanese Salon in het Nederlands

Japanse Salon in het Engels

Hilton Haringparty 2016

Introductie nieuwe Ferrari bij De Hoefslag

Gin Tour in Amsterdam

Ons eerder gepubliceerde artikel over online adverteren

U kunt de onderstaande link gebruiken om ons artikel over online adverteren te bekijken.

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Contact

Wilt u meer weten of online adverteren via Amsterdam Today? U kunt bellen naar 06 53 89 39 98 of u kunt uw e-mail sturen naar f.scheers@amsterdamtoday.eu.

Voor startende ondernemers hebben wij een speciale aanbieding!

Photo credit: Jhaymesisviphotography via Foter.com / CC BY

Photo credit: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1