News Ticker

NVJ: heftige aanslag op de journalistiek

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), is „totaal uit het veld geslagen” door de aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

„Het is een heftige aanslag op de journalistiek. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat journalisten, zo dicht bij huis, het doelwit zijn geworden.”

De NVJ zal zich de komende tijd gaan beraden wat de aanslag onder andere voor de journalistiek in Nederland betekent. „In elk geval moeten we dapper doorgaan en aan het werk blijven.”

De eerste reactie van Minister President Rutte is: ‘Ben verbijsterd, afschuwelijke en laffe terreurdaad in Parijs raakt ons allemaal. Nederland staat schouder aan schouder met Frankrijk. Onze gedachten gaan nu allereerst uit naar iedereen die door deze verschrikkelijke gebeurtenis is getroffen. Ik heb President Hollande mijn medeleven betuigd en onze steun toegezegd’.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: theseanster93 / Foter / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1