News Ticker

Nieuwe modus Formule 1 pas in mei

f1

De nieuwe modus voor de kwalificatie in de Formule 1 wordt waarschijnlijk pas in mei geïntroduceerd en niet al bij de start van het seizoen in Australië. ,,Dat was eigenlijk wel de bedoeling maar we krijgen de software niet op tijd klaar. Daarom wordt het nieuwe format van kwalificeren mogelijk pas in Spanje veranderd”, onthulde F1-baas Bernie Ecclestone zaterdag in een interview met de Engelse krant ‘The Independent’.

Dat zou betekenen dat de startvolgorde bij de eerste vier Grand Prix-races van het WK 2016 nog op de oude manier wordt bepaald. De belangrijkste wijziging is dat in alle drie kwalificatieronden na een bepaalde tijd de langzaamste coureur afvalt. In de eerste twee sessies worden elk zeven rijders geëlimineerd. In de finaleronde strijden uiteindelijk nog maar twee man om poleposition.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: pburka via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1