News Ticker

Er komt een nieuw festivalterrein in Westelijk Havengebied?

westelijkhavengebied

In het Westelijk Havengebied moet dit voorjaar een nieuw festivalterrein komen met ruimte voor 10.000 bezoekers. Het braakliggende terrein aan de Turbinestraat in Westpoort moet een alternatief worden voor de parken en buitenwijken waar nu festivals worden gehouden.

Kermisorganisator Frans Stuy is een van de bedenkers van het project, weet De Telegraaf. De bedoeling is dat er bij de openluchtlocatie honderden jongeren een leerwerkplek krijgen voor een carrière in de evenementenbranche. In de week voor koningsdag moet het terrein met een openingsconcert worden geopend.

Op het terrein van 8000 vierkante meter moeten de komende twee jaar zeker vijftig concerten, culturele evenementen en festivals worden gehouden. Het terrein is niet alleen bedoeld voor dancefestivals. Zo vinden er gesprekken plaats met poppodium De Melkweg en andere organisaties voor een gevarieerde programmering.

De organisatie wil nauw gaan samenwerken met ROC’s en hogescholen om leerwerkplekken te creëren bij toeleveranciers van beveiliging en horeca. ‘We proberen de stad iets terug te geven voor de ruimte die wij hier krijgen’, aldus Stuy.

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1