News Ticker

Nederlandse theaters krijgen kortingsweekend

theater

Het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren half januari voor het eerst een Nederlands Theaterweekend. Gedurende drie dagen bieden meer dan vijftig Nederlandse theaters voorstellingen aan voor tien euro per kaartje. Bezoek eens een van de prachtige theaters.

Dat hebben de beide instanties vandaag bekendgemaakt. ‘Met het Theaterweekend willen we én het theatervak vieren én het publiek op een bijzondere manier laten zien wat er bij theatervoorstellingen komt kijken’, vertelt NTF-directeur Jort Vlam.

Theaterliefhebbers kunnen buiten de voorstellingen om workshops volgen, letterlijk een kijkje achter de schermen nemen en in sommige theaters kan zelfs op het toneel worden geslapen. ‘Wij nodigen iedereen uit om de magie van theater te beleven’, legt Adriana Esmeijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit. ‘In een theater maak je een andere wereld mee en wordt de verbeelding geprikkeld door nieuwe ervaringen. Het Theaterweekend is een prachtige kans om dit te ontdekken.’

Het is de bedoeling dat het initiatief, als het een succes is, jaarlijks gaat plaatsvinden. Binnenkort worden alle deelnemende theaters en het theateraanbod in die theaters bekendgemaakt.

Bron: parool.nl

Photo credit: Nationaal Historisch Museum / Foter /CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1