News Ticker

Moet de rechter luisteren naar de publieke woede?

justitie

De rechtspraak is steeds vaker in het nieuws en dan vooral hoe de rechter recht spreekt. Op weinig plaatsen knokken gevoel en verstand zo met elkaar als in de rechtszaal. Woede over een vonnis kan zo groot zijn, dat die alle aangevoerde argumenten de zaal uit blaast.

De rechter kan nog zulke redelijke onderbouwingen aanvoeren, toch kan er daarna een emotionele explosie ontstaan die voortkomt uit een diep gevoel van onrechtvaardigheid. Dat kan bij de dader zijn, bij nabestaanden van het slachtoffer, maar soms ook bij het publiek, dat twijfelt aan de onpartijdigheid van de rechterlijke macht.

Via deze link kunt u meer lezen over dit maatschappelijke onderwerp.

Amsterdam Today heeft eerder hierover bericht. Via deze link kunt ons artikel hierover lezen.

Bron: trouw.nl

Photo credit: Metro Centric / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1