News Ticker

Modeketen Mexx is failliet

mexx

De Nederlandse modeketen en kledinggroothandel Mexx is donderdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Dat heeft curator Frits Kemp van Fort Advocaten bevestigd.

De keten telt in Europa 315 winkels. Daaronder zitten veel franchisenemers en ook een aantal outletwinkels. Bij het concern werken wereldwijd ongeveer 1500 mensen, in Nederland ongeveer 500. Een groot deel van de omzet haalt het concern uit ‘wholesale’ verkopen aan andere kledingketens.

Wat het failissement betekent voor de medewerkers is nog onduidelijk, volgens de curator. Die hoopt dat een doorstart mogelijk is. Volgens hem hebben zich donderdag al twee buitenlandse kandidaten gemeld die interesse hebben.

Bron: de Telegraaf

Photo credit: IK’s World Trip / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1