News Ticker

Miljoenensalaris en dure leaseauto top Achmea

achmea

Verzekeraar Achmea, die vandaag 4000 mensen de wacht aanzegde, betaalde zijn raad van bestuur in 2012 gemiddeld een miljoen euro salaris. Ook hebben de topmannen goudgerande secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto van bijna €3.000 per maand.

De top van het concern zit er dus warmpjes bij. In 2012 verdiende topman Willem van Duin €1,21 miljoen euro, inclusief pensioenbijdrage. Volgens het zogeheten ‘Remuneration Report 2012 kreeg toenmalig cfo Gerard van Olphen (nu topman de genationaliseerde bankverzekeraar SNS Reaal) €1,08 miljoen mee.

Staatssteun

Wel moest de top van de verzekeraar in 2012 afzien van zijn bonussen. In 2009 deed Achmea namelijk een beroep op garantstelling van de overheid, waardoor Achmea gemakkelijker geld kon lenen op de kapitaalmarkt. Staatssteun, zo besloot de wetgever, en daardoor mocht Achmea zijn raad van bestuur geen bonussen uitkeren.

In 2011 kreeg een bestuurslid gemiddeld nog een bonus van €480.000. Wel stegen de vaste salarissen van gemiddeld €640.000 in 2011 tot €760.000 in 2012.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Tanja de Bie / iWoman / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1