News Ticker

Miljarden zoek in hulpdoolhof van ontwikkelings hulp

ontwikkelingshulp

Op de miljarden die Nederland uitgeeft aan ontwikkelingshulp is nog altijd geen goed zicht. Er zijn zo veel landen die geld krijgen voor zo’n veelheid aan projecten, dat de weg door dit ’hulpdoolhof’ onvindbaar is.

Vooral bij de hulp die via internationale organisaties wordt verdeeld, is het onduidelijk hoeveel geld er naar welk land gaat. Of de hulp de beoogde vooruitgang brengt, is ook niet altijd duidelijk.

Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in een rapport over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in 2013.

Vorig jaar gaf Nederland ruim 4,2 miljard euro uit aan officiële ontwikkelingshulp – 250 euro per Nederlander. En hoewel het kabinet probeert de hulp te concentreren bij vijftien partnerlanden, en in negentien landen de hulp afbouwt, waren er vorig jaar nog altijd 75 landen die Nederlands geld kregen. Volgens de Rekenkamer vraagt deze ’fragmentatie’ meer menskracht dan goed is voor het krimpende ministerie van Buitenlandse Zaken, waaronder Buitenlandse Handel en Ontwikkelingszaken valt.

Ook de informatievoorziening over de bestede miljarden laat te wensen over. De helft van de hulpmiljarden wordt verdeeld door de EU of via organisaties als de VN of de Wereldbank – 59 organisaties in totaal.

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Ministerie van Buitenlandse Zaken / Foter / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1